Sweet Ginger Beer Ribs

Makeat inkivääri-olut -ribsit vievät kielen mennessään ja ne on helppo tehdä. Alla tehokas ja lyhyt ohje, jolla onnistut mikäli ribsejä on aiemmin tullut tehtyä. Olemme kirjoittaneet myös artikkelin ribsien eri valmistusmetodeista mikäli jokin asia askarruttaa tai haluat kokeilla jotain uutta valmistustapaa. Tässä reseptissä savustamme ribsit, mutta voit myös tehdä ilman savua epäsuoralla tulella samassa lämmössä.

Poista ribseista takapuolen kalvo. Se onnistuu helpoiten vetämällä esim. palalla talouspaperia, jolla saa hyvän otteen kalvosta.

Sekoita 6% suolaliemi (eli litraan vettä 60g suolaa) ja upota ribsit suolaveteen vähintään 6 tunniksi tai yön yli.

Kuivaa ribsit keyesti ja levitä pintaan molemmin puolin ohuesti Poppamies American Classic Yellow -sinappia sekä reilusti Poppamies Texas Beef RUB -mausteseosta

Savusta n. 110-120 asteen lämmössä ensin kaksi tuntia ja kääri sitten ilmatiiviisti folioon (lirauta mukaan folioon pieni määrä cola-juomaa, omenamehua tai kostuta Makusuihkeella) ja jatka kypsennystä n. 1,5 tuntia tai kunnes liha on vetäytynyt sen verran, että ribsien luut ovat tulleet n. 1 cm verran esiin.

Ota pois foliosta, nosta lämpö 150 asteeseen ja valele Poppamies Ginger Beer BBQ -kastikkeella. Anna kastikkeen tahmautua ja karamelisoitua 15-30 min. Voit myös valella useaan kertaan jos haluat kypsentää vielä pidempään kovemmalla lämmöllä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]