Täytetty Awesome-paprika

Tehdään helppo ja maukas täytetty paprika. Resepti on vegaaninen mutta voit tietenkin lisätä täytteeseen lisukkeita oman maun mukaan.

Tehdään täytteen pohjaksi Meksikolaishenkinen pilafoitu riisi eli paahdetaan hienonnettuja kasviksia ja kypsennetään riisi niiden kera kasvisliemessä. Kasvisliemi valmistetaan Poppamiehen uutukaisella gluteenittomalla ja vegaanisella Awesome Sauce-kastikkeella. Se sopii pöytämausteeksi ja ruoanlaittoon. Riisitäyte sopii ihan sellaisenaankin lisukkeeksi tai vaihtoehtona paprikalle, lehtikaalien täytteeksi.

Kuutioi pieniksi, n. 0,5 sentin paloiksi kaikki kasvikset ja kuullota niihin pintaa pannulla tilkan öljyä kera. Ota viereen kattila liedelle ja lisää kattilaan n. 7 dl vettä ja 4 rkl Poppamies Awesome Sauce -kastiketta. Kuumenna liemi samalla kun kuullotat kasviksia.
Liemen alettua kiehumaan, lisää n. 3 dl riisiä sekä kuullotetut kasvikset. Hauduta n. 10 minuuttia ja tarkista suola, lisää tarvittaessa (todennäköisesti 0,5-1tl suolaa tarvitaan). Hauduta riisit kypsäksi ja tarvittaessa lisää nestettä, pohjalle pitäisi jäädä
n. 1 cm nestekerros.

Voit tehdä kokonaisia paprikoita tai halkaista pitkittäin niinkuin reseptikuvassa.

Sekoita pilaf-riisiin avokadokuutiot ja leikkaa paprikasta ”hattu” irti, täytä täytteellä ja laita hattu päälle(ellet tee puolikkaita). Grillaa epäsuoralla tulella keskilämmössä (n. 150 asteessa) kunnes paprika on pehmennyt, n. 30-45 minuuttia. Halkaise ja ripottele hienonnettua ruohosipulia, korianteria sekä tipoittain Awesome Sauce-kastiketta päälle.

Uunissa valmistus toimii samalla lämmöllä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]