Tiropita eli kreikkalainen fetapiirakka

Tiropita, eli kreikkalainen fetapiirakka maistuu niin juhlissa, kuin saunan päälle iltapalana. Filotaikinan käsittely ei ole vaikeaa, pitää vaan olla reipas otteissaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan ja murenemaan. Älä pelästy, vaikka taikina hieman repeilisikin, se ei lopputuloksessa haittaa lainkaan.

Tee ensin valkokastike, eli sulata voi kasarissa, lisää jauhot ja sekoita ne hyvin. Lisää nyt maito kunnolla sekoittaen joukkoon vähitellen. Voit lämmittää maidon ensin, silloin se sekoittuu helpommin tasaisesti vehnäjauhojen kanssa eikä paakkuunnu niin helposti. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes sinulla on paksuhko kastike. Lisää Poppamies Garlic Rub. Vatkaa joukkoon munat ja murustele feta.

Ota filotaikina, oliiviöljy ja suti esille. Öljyä piirakkavuoan pohja oliiviöljyllä. Aseta yksi filo-levy piirakkavuokaan, öljyä se oliiviöljyllä ja paina päälle seuraava levy. Jatka näin noin 5 kerrosta ja lisää sitten jäähtynyt kastike. Taittele taikinalevyjen reunat kastikkeen päälle.

Lado voidellen päälle vielä 5 filo-levyä yksitellen piirakan päälle ja leikkaa reunat vuoan mukaiset ja painele ne piirakan sivuille. Öljyä päällimmäinen kerroskin. Tee terävällä veitsellä viillot pintaan ja ripottele päälle sesamin siemeniä.

Paista 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. Laita piirakan päälle paiston ajaksi sitä suojaamaan leivinpaperia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]