Tulinen Sriracha-Ramen

Ramen on lähiaikoina erittäin suosituksi tullut japanilainen nuudelikeitto. Ramenissa pääosassa on herkullinen liemi, joka kaadetaan vasta lopuksi ainesosien päälle. Tämä Poppamiehen versio Ramenista on hieman tulisempi, Srirachalla maustettu makuelämys.

Aloitetaan tekemällä nopeasti seesaminsiementahna, eli tahini. Tahini tuo mukavaa paahteisuutta liemeen, ja sitä voi levittää myös vaikka vaalean leivän päälle ruokailun lisukkeeksi. Levitä seesaminsiemenet uunipellille ohueksi levyksi, ja paahda niitä 170 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita blenderissä siemenet, oliiviöljy, Poppamies Liquid Garlic ja suola tasaiseksi tahnaksi.

Ramenissa tärkeintä on liemi. Reseptimme liemessä on reilusti ainesosia, mutta se on kuitenkin helppo ja nopea tehdä. Aloita kiehauttamalla vesi, ja lisää siihen kasvisliemikuutio tai fondi. Raasta sekaan inkivääri. Lisää liemeen soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Lisää vielä misotahna, tahinitahna, sekä Poppamies Liquid Garlic, Poppamies Sriracha ja Poppamies Awesome Sauce. Jos haluat vielä tulisemman version Ramenista, lisää joko Srirachan määrää, tai oman maun mukaan Poppamies Ahjo chilikastiketta. Keittele lientä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Liemen keittyessä voit valmistella keiton ainekset. Siivuta kanafileet ohuiksi siivuiksi. Pyörittele kanasiivut reilussa Poppamies Sriracha RUBissa. Paista kanat pannulla kypsäksi tilkassa öljyä.

Erittele Pak choin lehtiä toisistaan. Jos Pak choissa on isot kannat, voit leikata ne erikseen lehdistä ja viipaloida ne pitkiksi siivuiksi.Viipaloi myös retiisit ja pilko punainen chili.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyvänuudeleita keitellään vedessä noin viisi minuuttia. Valuta nuudeleista vesi pois ja sekoita niihin Poppamies Sriracha-kastiketta.

Lado kulhoihin pohjalle nuudeleita. Täytä päälle kanaa, maissia, retiisisiivuja, sokerihernepalkoja, chiliviipaleita, sekä pak choin kantasiivut sekä lehdet. Kaada siivilän kautta Ramen-lientä kulhoon niin että ainesosat melkein peittyvät. Voit vielä koristella seesaminsiemenillä ja korianterilla!

LISÄÄ RESEPTEJÄ