Valkosipulinen yrtti-pähkinäpesto

Kaikki pitää pestosta, varsinkin pastojen tai vaikkapa lämpimien leipien kanssa. Tämän reseptin tehtyäni huomasin, että myös jopa savustetun paahtopaistin kanssa pesto menee kivasti 😀

Pesto ei ole kovin kevyttä mutta sen takia maku haetaankin sopivan intensiiviseksi, että kohtuullinen määrä riittää eikä tarvitse annostella kuin lihapullakastiketta konsanaan…

Reseptiä on helppo mukauttaa myös jos haluaa tulisuutta niin lisää Poppamiehen habaneroviipaleita tai chilikastiketta sekä halutessaan seesamiöljyn voi korvata oliiviöljyllä.

Valmistus on nopeaa ja todella helppoa. Käytännössä kaikki ainekset blenderiin ja hienoksi. Henkilökohtaisesti pidän n. 1-2 mm kokoista kokkareista pestossani joten pidän sitä hieman silmällä blendausajassa. Nopeimmillaan peston teet 2-3 minuutissa alusta loppuun jos vaan ainekset ovat käsillä.

Blenderissä n. 30-40 sekuntia kunnes massa on sileää, mutta ei aivan silkinpehmeää kuitenkaan. Pieniä pähkinänmuruja saa olla, jos haluaa. Itse suosin pientä ”muruisuutta” 🙂

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]