Beer & Bacon Burger

Tämänkin burgerin voi tehdä perinteisellä pihvillä tai smash -pihvinä (jossa jauhelihasta tehdään ensin ”iso lihapulla” ja liiskataan parilaan tai pannulle).

  1. Tee ensin olut-hilloke. Kuutio sipuli ja ruskista sitä pannulla tai kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää 0,5 dl olutta ja anna sen keittyä kasaan sipulien kanssa, lisää 2 rkl Sweet Liquorice BBQ -kastiketta ja pyörittele hetki. Ota sivuun jäähtymään.
  2. Grillaa tai paista pekonit.
  3. Jaa jauheliha yhtä suuriin osiin n. 120g per pihvi ja pyöritä jauhelihasta kämmenten välissä iso lihapulla(smash pihviä varten) tai perinteinen jauhelihapihvi
  4. Lämmitä paistinpannu(tai grillin parila) ja lisää siihen öljyä tai voita. Aseta ”lihapallo” pannulle ja liiskaa se n. 1,5 cm paksuksi metallisella lastalla tai vaikka kattilan pohjalla, tai paista pihvi normaalisti. Kun paistopuoli on ruskistunut, käännä pihvi, ripottele päälle Burgers & Ribs RUB ja aseta päälle 1-2 siivua cheddarjuustoa. Peitä paistinpannu vaikka kattilan kannella jotta juusto sulaa päältä. Paisto vie pari minuuttia per puoli. Ota valmis pihvi leikkuulaudalle ja aloita latomaan burgeria.
  5. Kokoa burger. Paahda sämpylät nopeasti pannulla (ei pakollista) ja laita pohjalle ensin tehty olut-hilloke, sitten pihvi, pekoni ja maustekurkkuviipaleet.
  6. Purista kanteen Savuinen Aioli -majoneesia ja se on valmis, enjoy!

LISÄÄ RESEPTEJÄ