Beer Can Chicken

Grillikesässä pitää olla välillä hiukan jenkkimeininkiä ja sopivaa asennetta. Beer can chicken on yksi perinteinen jenkkiläinen BBQ -resepti ja sopivan miehekäs suomalaiseenkin luonteeseen. Lisäksi se on sopiva tekosyy avata olut Suomen suvessa! Tölkki näet pitää juoda puolilleen ennen valmistuksen aloittamista, täydellä tölkillä homma ei toimi. Tai näin ainakin voidaan uskotella, jotta on hyvä syy siemailla 😉  Nykyään kokonaisia broilereitakin alkaa löytymään kauppojen hyllyiltäkin, pakaste-altaista sitten ainakin.

Huuhtele kana sisäpuolelta ja kuivaa hieman, hörppäise, vaikka olut puolilleen samalla. Taputtele kanan sisälle vajaa ruokalusikallinen Poppamiehen RUB-maustetta (esim Tex Mex seasonign tai Burgers & Ribs RUB). Kanaa voi maustaa reilusti, mausteet vielä toimivat paremmin jos maltat antaa kanan maustua jääkaapissa tunnin-pari.

Työnnä olutpurkki kanan sisään siten, että yhdessä kanan koipien kanssa siitä muodotuu ikäänkuin “tripodi” :)

Taputtele RUB-maustetta kanan ulkopuolelle tasaisesti. Lopuksi vielä sulata voita (tai käytä öljyä) ja sivele kana ulkopuolelta sillä. Tämä ehkäisee kuivumista ja antaa kanalle kauniin kellertävän ruskean värin.

Lämmitä grilli noin keskilämmölle (130-150 astetta) ja aseta kana grilliin. Suosittelemme epäsuoraa tulta eli sijoita kana sellaiseen kohtaan, jossa se ei ole suoraan hehkuvien hiilien tai palavan kaasupolttimen päällä.

Kana valmistuu 1-1,5 tunnissa riippuen koosta, pidä grillin kupu kiinni. Jos sinulla on käytössäsi paistimittari, tökkää se paksuimpaan kohtaan. Mittarin näyttäessä 65 astetta, ota kana grillistä ja kääri folioon tai ilmatiiviiseen kulhoon. Näin sisälämpö tasaantuu ja kohoaa vielä noin 5 astetta. Anna levätä näin peitettynä n. 15 minuuttia.

Kanaa odotellessa valmistele muut ruokalajit ja tarjoile kana oluen kera (mikäli yhtään enää jäljellä)!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]