Beer Can Chicken

Grillikesässä pitää olla välillä hiukan jenkkimeininkiä ja sopivaa asennetta. Beer can chicken on yksi perinteinen jenkkiläinen BBQ -resepti ja sopivan miehekäs suomalaiseenkin luonteeseen. Lisäksi se on sopiva tekosyy avata olut Suomen suvessa! Tölkki näet pitää juoda puolilleen ennen valmistuksen aloittamista, täydellä tölkillä homma ei toimi. Tai näin ainakin voidaan uskotella, jotta on hyvä syy siemailla 😉  Nykyään kokonaisia broilereitakin alkaa löytymään kauppojen hyllyiltäkin, pakaste-altaista sitten ainakin.

Huuhtele kana sisäpuolelta ja kuivaa hieman, hörppäise, vaikka olut puolilleen samalla. Taputtele kanan sisälle vajaa ruokalusikallinen Poppamiehen RUB-maustetta (esim Burgers & Ribs RUB). Kanaa voi maustaa reilusti, mausteet vielä toimivat paremmin jos maltat antaa kanan maustua jääkaapissa tunnin-pari.

Työnnä olutpurkki kanan sisään siten, että yhdessä kanan koipien kanssa siitä muodotuu ikäänkuin “tripodi” :)

Taputtele RUB-maustetta kanan ulkopuolelle tasaisesti. Lopuksi vielä sulata voita (tai käytä öljyä) ja sivele kana ulkopuolelta sillä. Tämä ehkäisee kuivumista ja antaa kanalle kauniin kellertävän ruskean värin.

Lämmitä grilli noin keskilämmölle (130-150 astetta) ja aseta kana grilliin. Suosittelemme epäsuoraa tulta eli sijoita kana sellaiseen kohtaan, jossa se ei ole suoraan hehkuvien hiilien tai palavan kaasupolttimen päällä.

Kana valmistuu 1-1,5 tunnissa riippuen koosta, pidä grillin kupu kiinni. Jos sinulla on käytössäsi paistimittari, tökkää se paksuimpaan kohtaan. Mittarin näyttäessä 65 astetta, ota kana grillistä ja kääri folioon tai ilmatiiviiseen kulhoon. Näin sisälämpö tasaantuu ja kohoaa vielä noin 5 astetta. Anna levätä näin peitettynä n. 15 minuuttia.

Kanaa odotellessa valmistele muut ruokalajit ja tarjoile kana oluen kera (mikäli yhtään enää jäljellä)!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]

Misomunakoiso

Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]

Kreikkalaiset paahdetut perunat

Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]

Halloumia ja omenaista palsternakkaa

Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]