Chicken Lollipop

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja kun maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku, jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla.

Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot Bourbon BBQ-kastikkeella, jossa on jo hieman potkua. Makuina appelsiini, persikka ja orange habanero. Lisuke-vinkkinä sinihomejuustodippi sopii tämän kanssa erittäin hyvin. Halutessasi itämaisempaa makumaailmaa ja hieman vähemmän poltetta, käytä Poppamies Korean BBQ-kastiketta Hot Bourbonin tilalla.

Leikkaa luuta kiertäen kanan koipinuijien luu-päästä muutama sentti nahkaa ja rustoa pois. Helpoiten rusto irtoaa luun päästä peukalolla luunmyötäisesti taittaen.  Kostuta koipinuija kevyesti voisulalla ja hiero RUB-maustetta sekä nahan alle, että päälle.

Kypsennä grillissä, savustimessa tai uunissa kypsäksi ja viimeistele valelemalla Hot Bourbon BBQ-kastikkeella hyvissä ajoin ennen kypsennyksen loppua. Kastike toimii myös pelkästään dippinä jos haluat syöjille useita vaihtoehtoja.

Poppamiehen tapa kypsentää on matalassa lämmössä grillissä epäsuoralla tulella (tai savustamalla) n. 125 asteessa, jossa kanatikkarit ottavat n. 1,5-2 tuntia. Kypsiä ne ovat jo aiemminkin, mutta haluat, että liha irtoaa helposti luusta. Matalassa lämmössä liha ei kuivu kovinkaan nopeasti joten se ei ole minuuttipeliä. 150 asteessa kypsennys n. 30-45 minuuttia vähemmän.

Helppo tapa kokeilla kypsyys on kahdella haarukalla eri suuntiin vetämällä tai yksinkertaisesi syömällä yhden, kokki tarvitsee osansa 🙂

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]