Chicken Lollipop

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja kun maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku, jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla.

Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot Bourbon BBQ-kastikkeella, jossa on jo hieman potkua. Makuina appelsiini, persikka ja orange habanero. Lisuke-vinkkinä sinihomejuustodippi sopii tämän kanssa erittäin hyvin. Halutessasi itämaisempaa makumaailmaa ja hieman vähemmän poltetta, käytä Poppamies Amazing Korean -kastiketta Hot Bourbonin tilalla.

Leikkaa luuta kiertäen kanan koipinuijien luu-päästä muutama sentti nahkaa ja rustoa pois. Helpoiten rusto irtoaa luun päästä peukalolla luunmyötäisesti taittaen.  Kostuta koipinuija kevyesti voisulalla ja hiero RUB-maustetta sekä nahan alle, että päälle.

Kypsennä grillissä, savustimessa tai uunissa kypsäksi ja viimeistele valelemalla Hot Bourbon BBQ-kastikkeella hyvissä ajoin ennen kypsennyksen loppua. Kastike toimii myös pelkästään dippinä jos haluat syöjille useita vaihtoehtoja.

Poppamiehen tapa kypsentää on matalassa lämmössä grillissä epäsuoralla tulella (tai savustamalla) n. 125 asteessa, jossa kanatikkarit ottavat n. 1,5-2 tuntia. Kypsiä ne ovat jo aiemminkin, mutta haluat, että liha irtoaa helposti luusta. Matalassa lämmössä liha ei kuivu kovinkaan nopeasti joten se ei ole minuuttipeliä. 150 asteessa kypsennys n. 30-45 minuuttia vähemmän.

Helppo tapa kokeilla kypsyys on kahdella haarukalla eri suuntiin vetämällä tai yksinkertaisesi syömällä yhden, kokki tarvitsee osansa 🙂

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]

Misomunakoiso

Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]

Kreikkalaiset paahdetut perunat

Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]

Halloumia ja omenaista palsternakkaa

Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]