Grillattu ankanfilee ja chili-mustaherukkakompotti

Ankan rintafile on herkullinen ja sen voi valmistaa grillissä tai savustimessa (vinkkejä), kuitenkin jos savustat niin tarvitset viimestelyyn myös kuumaa grilliä. Haluat nimittäin tehdä viimeistelyn grillaamalla herkullisen nahan rapeaksi.

Grilliä käytetään kahden alueen moodissa eli epäsuoralla ja suoralla tulella, kasataan siis hiilet toiselle puolelle grilliä ja sytytetään se miedolle n. 120 asteen lämmölle. Ilmaluukkuja siis pienemmälle sytytyksen jälkeen 🙂

Tarkoitus on aluksi kypsentää matalalla lämmöllä rintafileen sisälämpö noin 60-63 asteen tietämille nahkapuoli ylöspäin. Tämä myös pehmentää ja sulattaa nahan alla olevaa rasvaa. Vastoin yleistä luuloa, rasva ei imeydy lihaan sisään, mutta osaltaan huolehtii lihan pinnan kosteudesta. Loppusilaus pari minuuttia grillissä nahkapuoli alaspäin suoralla tulella sulattaa vielä loputkin rasvat ja tarjoillessa (nahkapuoli ylöspäin) liha on erittäin mehevää.

Lihaa ei kannata kypsentää tuosta 60-63 asteesta kovin paljoa ylöspäin, koska se kuivuu ja maku huononee. Ankka on siis parhaimmillaan grillistä hieman punaisena.

Hiero RUB-maustetta ankalle öljytilkan kera ja sytytä grilli tai savustin miedolle lämmölle, n. 120 astetta. Grilli tulee sytyttää kahden alueen tapaan, eli epäsuoralle ja suoralle tulelle niin, että toisella puolella grilliä ei ole hiiliä lainkaan. Grillaa epäsuoralla tulella ankkaa nahkapuoli ylöspäin n. 1 tunti tai kunnes sisälämpö saavuttaa 60 astetta. Lihamittari on helppo tapa varmistaa sisälämpö tai leikkaamalla pieni viilto (lihan pitäisi olla pinkkiä, ei tummanpunaista).

Kun sisälämpö on saavutettu, avaa grillin ilma-aukot täysin ja n. minuutin päästä käännä ankka suoralle tulelle hiilien päälle nahkapuoli alaspäin. Grillaa n. 1-2 minuuttia kunnes nahka on rapea ja ruskean kuultava. Älä polta, jos nahka on jostain syystä aivan kuiva, kostuta kevyesti tilkalla öljyä tai voisulaa. Rasva kuitenkin syttyy helposti grillissä joten ole varovainen, ettei liha mustu tämän seurauksena.

Chili-mustaherukkakompotti riistalle

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset paitsi sokeri kattilaan ja laita hiljalleen kiehumaan. Voit survoa hilloa hieman jos mukana on kokonaisia mustaherukoita. Keitä kasaan n. 2/3 alkuperäisestä ja lisää sokeri ja habanerokastike. Hauduta hiljalleen muutama minuutti.

Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile ankan päällä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]