Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Monasti grillatessa tulee keskityttyä pääraaka-aineeseen ja lisukkeet jäävät vähälle huomiolle. Tällä reseptillä saat aikaa helposti kattavan lämpimän, grillatun kasvis-juustopannun johon voit hyvin myös kokeilla muitakin raaka-aineita. Valitse vain suosikki kasviksesi ja lisää vaikka Poppamiehen Garlic Potatoes kaveriksi.

Tarvitset vain valurauta pannun tai vastaavan jossa ainekset grillataan / paistetaan öljyn kera. Mausteena käytämme tässä Poppamiehen uutukaista SPG RUB -mausteseosta joka sisältää suolaa, mustapippuria ja valkosipulia, varsin yleiskäyttöinen siis. Voit halutessasi käyttää mitä tahansa Poppamies RUB -mausteseosta maustamaan, makumaailmoja löytyy monia ja ne kaikki soveltuvat maustamaan näitä raaka-aineita.

Paras tapa valmistaa tämä ruokapöytään on käyttää grilliä kun esimerkiksi lihat tai muut raaka-aineet ovat valmiit. Valmiit lihat kannattaa aina laittaa esim. suljettavaan vuokaan vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen tarjoilua joten tämä valmistuu siinä odotellessa. Voit myös tehdä tämän vaikka grillin keittotasolla normaalilla liedellä. Se mitä kannattaa etukäteen tehdä on esivalmistella kaikki kasvikset, kuutioida halloumi ja tehdä yrttiöljy valmiiksi, yrttiöljy säilyy jääkaapissa helposti 1-2 viikkoa joten teen sen yleensä aina ekana tai edellisenä päivänä. Esivalmisteluna kannattaa paloitella kaikki kasvikset kulhoon valmiiksi, kirsikkatomaatit tarvitsee vain huuhdella.

  1. Tee ensin yrttiöljy. Irroita yrttien lehdet blenderiin (voit myös käyttää sauvasekoitinta), lisää öljy, suola ja Poppamies Garlic RUB ja hienonna kunnes öljy on miltei tasainen. Lisää lopuksi vielä hunaja. HUOM! yrttiöljystä voi tehdä vain puolikkaankin kokoisen, itse yleensä teen isomman määrän kun sitä tulee käytettyä muissakin ruoissa.
  2. Aseta valurauta pannu tai vastaava grilliin suoralle tulelle, keskilämpöinen grilli on tähän paras. Kaada pannulle öljyä muutama ruokalusikallinen ja kun pannu on kuuminnut, lisää kaikki kasvikset lukuunottamatta kirsikkatomaatteja. Paista 2-3 minuuttia käännellen ja lisää halloumi sekä kirsikkatomaatit ja valkosipuliperunat (Poppamies Garlic Potatoes).
  3. Kun kasvikset ja halloumi alkavat saada vähän väriä , ripottele mukaan n. 2 tl Poppamies SPG RUB -mausteseosta ja lisää salaattijuustokuutiot. Kääntele vielä hetki ja se on valmis. Älä paista / grillaa aivan pehmeiksi asti vaan jätä hieman purutuntumaa.
  4. Valuta valmiin grillisalaatin päälle yrttiöljyä ohueana nauhana omaan makuun sopiva määrä ja tarjoile valurautapannullinen ruokapöytään ruokailijoiden nautittavaksi!

LISÄÄ RESEPTEJÄ