Grillikasvikset

Kasvisten grillaaminen on kovimmin nousevia trendejä ja Poppamieheltä löytyy tietenkin arsenaalia, joilla kasvikset otetaan helposti ja maukkaasti haltuun.

Oikeastaan tapoja on kaksi, joko kuivamaustaminen RUB-mausteella tai valelu grillauksen loppuvaiheessa. Poppamiehen sekä RUB-mausteet, että BBQ-kastikkeet sopivat kautta linjan kasvisten valeluun, mutta suosikkini on Amazing Korean.

Lämmitä grilli keskikuumaksi, n. 150 asteeseen suoralla tulelle. Leikkaa kasvikset n. 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi tai paloiksi ja kostuta kevyesti öljyllä. Tämä käy helpoiten muovikulhossa pyörittelemällä tilkan öljyä kanssa.

Mausta kasvikset joko RUB-mausteella tai aloita grillaus sellaisenaan. Käännä siivut muutaman minuutin päästä kun ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Grillattuasi molemmat puolet, valele BBQ-kastikkeella ja halutessasi grillaa vielä hetki jolloin kastike karamelisoituu. Voit myös nostaa tarjolle miltei saman tien.

Maissille suosittelen RUB-maustetta sekä grillausta siten, että vähitellen käännät maissia sitä mukaan kun se saa sopivasti ruskeaa väriä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ