Joulutofu

Tämä maukas, ensin marinoitu ja sitten glaseerattu tofu, on todellinen vegaanisen joulupöydän kunkku! Varaa tarpeeksi aikaa tofun prässäämiseen ja marinointiin, niin saat takuuvarman herkullisen tuloksen!

Aseta alustalle muutama pala talouspaperia, tofu paperin päälle ja vielä tofun päälle muutama pala talouspaperia. Aseta sopiva paino tämän päälle, esimerkiksi muutama lautanen, ja laita jääkaappiin tunniksi, jotta nesteet puristuvat ulos tofusta. Mikäli tofu on paksu, leikkaa se pituussuunnassa kahtia, kahteen litteämpään palaan.

Leikkaa ristiviillot tofun pintaan. Sekoita marinadi öljystä, Poppamies One for All (suolaton)-mausteseoksesta, Liquid Smoke Hickory-savuaromista ja suolasta. Sivele marinadia reilusti tofun joka pinnalle ja laita maustumaan jääkaappiin yön yli.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Pyyhi ylimääräiset marinadit pois tofun pinnalta. Laita tofu uunipellille uuniin 20 minuutiksi. Glaseeraa tofu Poppamies Hot Bourbon Bbq Sauce-grillikastikkeella ja laita se takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarjoa lämpimänä!

LISÄÄ RESEPTEJÄ