Lakritsi-poroa ja ponzua
Ponzu on suosittu Japanilainen kastike, jossa yhdistyy soija ja sitrus. Tässä reseptissä tehdään poron filettä (peura käy myös) paahtamalla ja jälkimarinoimalla se ponzu-kastikkeella. Omana twistinä yhdistämme tähän myös Poppamies Sweet Liquorice BBQ -kastikkeen.
Kuumenna grilli kuumaksi. Mausta poron file suolalla ja pippurilla. Grillaa fileeseen kaunis ruskea pinta kääntäen filettä niin, että se on kauttaaltaan ruskea. älä grillaa kypsäksi asti.
Sekoita 1 osa ponzua ja 1 osa Poppamies Sweet Liquorice BBQ:ta keskenään ja aseta file kulhoon. Kaada liemi päälle ja anna maustua n. 1 tunti. Ponzu-poro tarjoillaan kylmänä ohueksi siivutettuna, voit kaataa vielä osan liemestä siivutettujen viipaleiden päälle tuomaan lisää makua.