Meksikon kanaa kuumilta hiililtä ja pico de gallo-salaatti

Matkaillessani tykästyin meksikolaiseen tapaan maustetun kanan lisänä tarjottuun ”pico de gallo”-tomaattisalaattiin joka on ehdottomasti yksi meksikolaisen ruoan kulmakivistä. Jokaisella ravintolalla tietenkin on oma versionsa, mutta lähes kaikkia yhdistää raikkaus, sopiva happamuus, korianteri, jalapenot ja lime. Salaatissa on siis hyvin paljon samoja elementtejä kuin Poppamiehen Caribbean -kastikkeessa. Tuumasta toimeen ja tuloksena on erittäin helppo ja todella maistuva lisäke, joka sopii käytännössä kaikelle tex mex -ruoalle. Suomi-lisänä laitamme joukkoon myös hieman ruohosipulia.

Kodassa grillaamisessa on tunnelmaa ja tuoksuja!

Kodassa grillaamisessa on tunnelmaa ja tuoksuja!

Kanan maustamme Poppamiehen Sriracha RUBilla -mausteella ja valelemme tilkalla voisulaa. Se ei tarvitse mitään muuta ja voit tietenkin käyttää muutakin kuin koipireittä, esimerkiksi kokonaista uunibroileria, josta riittää useammalle. Valitsimme koipireiden edullisuuden takia ja koska se kestää grillaamista hyvin kuivumatta. Valmistuksen teimme kodassa avotulella ja kuumalla hiilloksella vappua istuen, salaatin olimme tehneet jo kotona valmiiksi.

RUB-mausteella maustettu kana ja pico de gallo, muuta ei tarvita

RUB-mausteella maustettu kana ja pico de gallo, muuta ei tarvita

Pico de gallo-tomaattisalaatti

Kuutioi punasipuli noin sentin palasiksi ja kuullota pari minuuttia pannulla tai parilalla tilkan oliiviöljyä kera, älä ruskista. Hienonna yritit sekä kuutioi myös tomaatti noin sentin palasiksi ja sipulien jäähdyttyä sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.

Mexican kana

Hiero tai taputtele Poppamies Sriracha RUB kanan pintaan ja kostuta tarvittaessa tilkalla vettä niin, että maustepinta kostuu. Varo huuhtomasta maustekerrosta eli kostuta vaikkapa käsi ja taputtele tai käytä suihkepulloa.

Valmistuksen teimme avotulella, mutta keskilämpöinen grilli tai uunikin (150 astetta) käy varsin mainiosti. Sulata nokare voita ja valele kanat varovasti mausteita huuhtomatta, voi tuo makunsa lisäksi kanan pintaan ruskean kellertävän ja rapean pinnan. Muista käännellä kanaa aika-ajoin ja halutessasi voit valella lisää voisulaa. Pidimme itse pientä kattilaa ritilällä ja valelimme voisulalla aina kun siltä tuntui :)

Kana on kypsä kun sisälämpö on vähintään 65-70 astetta tai kun paksuimmassa kohdassa ei ole enää punaista lihaa. Tämä selviää leikkaamalla koepala tai tykkäämällä varrastikulla, jos ulostuleva neste on punaista niin jatka kypsennystä. Koipireidellä kypsyminen kestää 30-45 minuuttia kuumuudesta riippuen.

Koipireisi on siitä kiitollinen, että sitä voi grillata melko huoletta ilman pelkoa liiasta kuivumisesta ja lihakin irtoaa luusta paremmin kuumemmassa. Grillatessani vaikkapa kanafiletta tai rintaa joissa on todella vähän rasvaa, pidän huolen ettei kypsyys mene yli ja otankin fileen pois heti kun sisälämpö ylittää 60 astetta. Käyttämällä Suomalaista lihaa näin voi tehdä koska Suomessa kasvatetussa kanassa ei ole salmonellavaaraa. Ulkolaisella lihalla kannattaa pelata varmanpäälle ja viedä sisälämpö 70 asteeseen.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Paahdettu munakoiso

Paahdettu munakoiso munakoisoa (pääruokana ½ hlö) ruokaöljyä suolaa 1 rkl/puolikas munakoiso Poppamies RUB – One for All, ilman lisättyä suolaa Poppamiehen Classic BBQ -No sugar added -kastiketta 1 pkt Kikherneitä liemessä (380 [...]

Chipotle grilliperunat ja flank steak

Chipotle grilliperunat ja flank steak kiinteitä perunoita Poppamies Wing Sauce Chipotle Persiljaa Suolaa flank steak Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Chipotle Wing sauce sopii perunoille täydellisesti ja valmistaminen on [...]

Broilerivartaat paprikakastikkeella

Broilerivartaat paprikakastikkeella NELJÄLLE: 8 broilerin reisipalaa ½ dl ruokaöljyä 1 limen mehu 2 tl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta PAPRIKAKASTIKE 1 punainen paprika 1 keltasipuli 1 kokonainen valkosipuli 1 tl suolaa 2 rkl Poppamies [...]

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]