Meksikon kanaa kuumilta hiililtä ja pico de gallo-salaatti
Matkaillessani tykästyin meksikolaiseen tapaan maustetun kanan lisänä tarjottuun ”pico de gallo”-tomaattisalaattiin joka on ehdottomasti yksi meksikolaisen ruoan kulmakivistä. Jokaisella ravintolalla tietenkin on oma versionsa, mutta lähes kaikkia yhdistää raikkaus, sopiva happamuus, korianteri, jalapenot ja lime. Salaatissa on siis hyvin paljon samoja elementtejä kuin Poppamiehen Caribbean -kastikkeessa. Tuumasta toimeen ja tuloksena on erittäin helppo ja todella maistuva lisäke, joka sopii käytännössä kaikelle tex mex -ruoalle. Suomi-lisänä laitamme joukkoon myös hieman ruohosipulia.
Kanan maustamme Poppamiehen Sriracha RUBilla -mausteella ja valelemme tilkalla voisulaa. Se ei tarvitse mitään muuta ja voit tietenkin käyttää muutakin kuin koipireittä, esimerkiksi kokonaista uunibroileria, josta riittää useammalle. Valitsimme koipireiden edullisuuden takia ja koska se kestää grillaamista hyvin kuivumatta. Valmistuksen teimme kodassa avotulella ja kuumalla hiilloksella vappua istuen, salaatin olimme tehneet jo kotona valmiiksi.
Pico de gallo-tomaattisalaatti
Kuutioi punasipuli noin sentin palasiksi ja kuullota pari minuuttia pannulla tai parilalla tilkan oliiviöljyä kera, älä ruskista. Hienonna yritit sekä kuutioi myös tomaatti noin sentin palasiksi ja sipulien jäähdyttyä sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.
Mexican kana
Hiero tai taputtele Poppamies Sriracha RUB kanan pintaan ja kostuta tarvittaessa tilkalla vettä niin, että maustepinta kostuu. Varo huuhtomasta maustekerrosta eli kostuta vaikkapa käsi ja taputtele tai käytä suihkepulloa.
Valmistuksen teimme avotulella, mutta keskilämpöinen grilli tai uunikin (150 astetta) käy varsin mainiosti. Sulata nokare voita ja valele kanat varovasti mausteita huuhtomatta, voi tuo makunsa lisäksi kanan pintaan ruskean kellertävän ja rapean pinnan. Muista käännellä kanaa aika-ajoin ja halutessasi voit valella lisää voisulaa. Pidimme itse pientä kattilaa ritilällä ja valelimme voisulalla aina kun siltä tuntui :)
Kana on kypsä kun sisälämpö on vähintään 65-70 astetta tai kun paksuimmassa kohdassa ei ole enää punaista lihaa. Tämä selviää leikkaamalla koepala tai tykkäämällä varrastikulla, jos ulostuleva neste on punaista niin jatka kypsennystä. Koipireidellä kypsyminen kestää 30-45 minuuttia kuumuudesta riippuen.
Koipireisi on siitä kiitollinen, että sitä voi grillata melko huoletta ilman pelkoa liiasta kuivumisesta ja lihakin irtoaa luusta paremmin kuumemmassa. Grillatessani vaikkapa kanafiletta tai rintaa joissa on todella vähän rasvaa, pidän huolen ettei kypsyys mene yli ja otankin fileen pois heti kun sisälämpö ylittää 60 astetta. Käyttämällä Suomalaista lihaa näin voi tehdä koska Suomessa kasvatetussa kanassa ei ole salmonellavaaraa. Ulkolaisella lihalla kannattaa pelata varmanpäälle ja viedä sisälämpö 70 asteeseen.
LISÄÄ RESEPTEJÄ
Lihalauta ja chimichurri
Lihalauta ja chimichurri Chimichurri: Poppamiehen Chimichurri mausteseosta vettä rypsiöljyä, tai oliiviöljyä Lihat: 400 g broilerinpaistileikkeitä 400-500 g naudan petit tenderiä 400-500 g naudan picanha 1 pss Poppamiehen Grill Mix Rubia suolaa 1 [...]
Poppamiehen lihakarkit!
Poppamiehen lihakarkit! 3 henkeä, 30 min 400 g broilerin sisäfileitä 1 pkt pekonia (180 g) 1,5 rkl Poppamies Louisiana Cajun RUB -maustetta glaseeraukseen Poppamies Smoky Apple BBQ Saucea tarjoiluun Poppamies Roasted Garlic [...]
Paahdettu munakoiso
Paahdettu munakoiso munakoisoa (pääruokana ½ hlö) ruokaöljyä suolaa 1 rkl/puolikas munakoiso Poppamies RUB – One for All, ilman lisättyä suolaa Poppamiehen Classic BBQ -No sugar added -kastiketta 1 pkt Kikherneitä liemessä (380 [...]
Chipotle grilliperunat ja flank steak
Chipotle grilliperunat ja flank steak kiinteitä perunoita Poppamies Wing Sauce Chipotle Persiljaa Suolaa flank steak Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Chipotle Wing sauce sopii perunoille täydellisesti ja valmistaminen on [...]