Meksikon kanaa kuumilta hiililtä ja pico de gallo-salaatti

Matkaillessani tykästyin meksikolaiseen tapaan maustetun kanan lisänä tarjottuun ”pico de gallo”-tomaattisalaattiin joka on ehdottomasti yksi meksikolaisen ruoan kulmakivistä. Jokaisella ravintolalla tietenkin on oma versionsa, mutta lähes kaikkia yhdistää raikkaus, sopiva happamuus, korianteri, jalapenot ja lime. Salaatissa on siis hyvin paljon samoja elementtejä kuin Poppamiehen Caribbean -kastikkeessa. Tuumasta toimeen ja tuloksena on erittäin helppo ja todella maistuva lisäke, joka sopii käytännössä kaikelle tex mex -ruoalle. Suomi-lisänä laitamme joukkoon myös hieman ruohosipulia.

Kodassa grillaamisessa on tunnelmaa ja tuoksuja!

Kodassa grillaamisessa on tunnelmaa ja tuoksuja!

Kanan maustamme Poppamiehen Tex Mex seasoning -mausteella ja valelemme tilkalla voisulaa. Se ei tarvitse mitään muuta ja voit tietenkin käyttää muutakin kuin koipireittä, esimerkiksi kokonaista uunibroileria, josta riittää useammalle. Valitsimme koipireiden edullisuuden takia ja koska se kestää grillaamista hyvin kuivumatta. Valmistuksen teimme kodassa avotulella ja kuumalla hiilloksella vappua istuen, salaatin olimme tehneet jo kotona valmiiksi.

RUB-mausteella maustettu kana ja pico de gallo, muuta ei tarvita

RUB-mausteella maustettu kana ja pico de gallo, muuta ei tarvita

Pico de gallo-tomaattisalaatti

Kuutioi punasipuli noin sentin palasiksi ja kuullota pari minuuttia pannulla tai parilalla tilkan oliiviöljyä kera, älä ruskista. Hienonna yritit sekä kuutioi myös tomaatti noin sentin palasiksi ja sipulien jäähdyttyä sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.

Mexican kana

Hiero tai taputtele Poppamies Tex Mex seasoning kanan pintaan ja kostuta tarvittaessa tilkalla vettä niin, että maustepinta kostuu. Varo huuhtomasta maustekerrosta eli kostuta vaikkapa käsi ja taputtele tai käytä suihkepulloa.

Valmistuksen teimme avotulella, mutta keskilämpöinen grilli tai uunikin (150 astetta) käy varsin mainiosti. Sulata nokare voita ja valele kanat varovasti mausteita huuhtomatta, voi tuo makunsa lisäksi kanan pintaan ruskean kellertävän ja rapean pinnan. Muista käännellä kanaa aika-ajoin ja halutessasi voit valella lisää voisulaa. Pidimme itse pientä kattilaa ritilällä ja valelimme voisulalla aina kun siltä tuntui 🙂

Kana on kypsä kun sisälämpö on vähintään 65-70 astetta tai kun paksuimmassa kohdassa ei ole enää punaista lihaa. Tämä selviää leikkaamalla koepala tai tykkäämällä varrastikulla, jos ulostuleva neste on punaista niin jatka kypsennystä. Koipireidellä kypsyminen kestää 30-45 minuuttia kuumuudesta riippuen.

Koipireisi on siitä kiitollinen, että sitä voi grillata melko huoletta ilman pelkoa liiasta kuivumisesta ja lihakin irtoaa luusta paremmin kuumemmassa. Grillatessani vaikkapa kanafiletta tai rintaa joissa on todella vähän rasvaa, pidän huolen ettei kypsyys mene yli ja otankin fileen pois heti kun sisälämpö ylittää 60 astetta. Käyttämällä Suomalaista lihaa näin voi tehdä koska Suomessa kasvatetussa kanassa ei ole salmonellavaaraa. Ulkolaisella lihalla kannattaa pelata varmanpäälle ja viedä sisälämpö 70 asteeseen.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]