Nyhtöbanaaniburger
Nyt on kova! Nyhtöbanskua! Ja siitä burgeri! Nyhtöbanaani tehdään banaanin kuorista. Kyllä, banaanin kuorista! Niitä on käytetty muualla maailmassa ruoaksi kautta aikojen, ja nyt sitten mekin tehdään niistä bursaa.
Huuhtaise banaanit ja kuori ne (käytä mielellään luomubanaania). Rapsuttele valkoinen sisus kuorien sisäpinnoilta pois ruokalusikalla. Vedä sen jälkeen haarukan piikeillä voimakkaasti kuori pituussuunnassaan säikeiksi. Irrota säikeet vielä toisistaan.
Laita kuumalle pannulle öljy ja banaanisäikeet, lisää Poppamies One for All RUB. Paistele viitisen minuuttia. Lisää vettä pannulle ruokalusikallinen kerrallaan, mikäli banaani kuivuu liikaa. Lisää Poppamies Cherry & Cola BBQ Sauce ja jatka paistelemista minuutti – pari, kunnes banaanissa on haluamasi purutuntuma.
Tämänhän voit tehdä myös grillillä, grillin kestävällä pannulla tai alumiinivuoassa.
Hiero suola punakaaliin. Vaivaa kaalia käsin, niin, että se lähtee mehustumaan. Lisää Majonen ja sekoita tasaiseksi.
Kasaa sämpylän väliin nyhtöbansku pohjalle ja punakaali-cole päälle. Vegaaninen hampurilainen on valmis. Anna mennä!
Nyt on kova! Nyhtöbanskua! Ja siitä burgeri! Nyhtöbansku tehdään banaanin kuorista. Kyllä, banaanin kuorista! Niitä on käytetty muualla maailmassa ruoaksi kautta aikojen, ja nyt sitten mekin tehdään niistä bursaa.
AINEET & VALMISTUS
2 burgeria
- 3-4 banaanin kuorta, ei kovin kypsää
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl vettä
- 2 rkl Poppamies One for All RUB-mausteseosta
- 2 rkl Poppamies Cherry & Cola BBQ-kastiketta
- kaksi sämpylää
Huuhtaise banaanit ja kuori ne (käytä mielellään luomubanaania). Rapsuttele valkoinen sisus kuorien sisäpinnoilta pois ruokalusikalla. Vedä sen jälkeen haarukan piikeillä voimakkaasti kuori pituussuunnassaan säikeiksi. Irrota säikeet vielä toisistaan.
Laita kuumalle pannulle öljy ja banaanisäikeet, lisää Poppamies One for All RUB. Paistele viitisen minuuttia. Lisää vettä pannulle ruokalusikallinen kerrallaan, mikäli banaani kuivuu liikaa. Lisää Poppamies Cherry & Cola BBQ Sauce ja jatka paistelemista minuutti – pari, kunnes banaanissa on haluamasi purutuntuma.
Tämänhän voit tehdä myös grillillä, grillin kestävällä pannulla tai alumiinivuoassa.
Punakaali-cole
- 2 dl punakaali raastetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl Poppamies Majonen – Tuore valkosipuli
Hiero suola punakaaliin. Vaivaa kaalia käsin, niin, että se lähtee mehustumaan. Lisää Majonen ja sekoita tasaiseksi.
Kasaa sämpylän väliin nyhtöbansku pohjalle ja punakaali-cole päälle. Ja anna mennä!