Poppamiehen Cajun-makkarat

Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon.

Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja näin myös helpommin emulsion. Tavoittelen siis emulsiomakkaraa, halutessasi voit tietenkin tehdä pelkällä lihamyllyllä ”karkeamman” makkaran. Tämä on mieltymys- ja makuasia.

Emulsiomakkarassa on tärkeää, että kaikki raaka-aineet ovat niin kylmiä kuin mahdollista ja jauhan siksi mukaan vielä jäätäkin. Kylmemmässä massassa emulsio tapahtuu helpommin. Myös suolaa pitää olla riittävästi, jotta emulsio syntyy.

Jauha lihat, jäät ja sipuli jauhelihaksi ja kaada silppuriin. Pyöritä silppurilla keskinopeudella massa tasaiseksi ja samalla lisää kaikki loput ainesosat. Jos sinulla ei ole silppuria niin aja massa toiseen kertaan läpi myllystä.

Paista massasta koepala ja totea maku. Tarvittaessa lisää suolaa tai mausteseosta. Pursota massa makkarasuoleen ja muista pyörittää joka toinen kerta eri suuntiin jotta makkara pysyy kiinni.

Jos teet ensimmäistä kertaa makkaroita niin katso esim YouTubesta video kuinka omalla laitteellasi tehdään makkaraa. Käytännössä suoli pujotetaan makkaratuubin päälle, päähän tehdään solmu (+neulalla ilmareikä) ja massaa aletaan pusertaa ulos samalla syöttämällä makkarasuolta. Älä tee liian ”kireää” makkaraa, koska silloin se helposti halkeaa.

Kypsennä makkarat joko keittämällä hiljalleen 4-5 minuuttia ja sitten grillaus, suoraan grillaamalla keskilämmössä (150-175) tai savustamalla matalammassa n. 100-125 asteen lämmössä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]

Misomunakoiso

Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]

Kreikkalaiset paahdetut perunat

Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]

Halloumia ja omenaista palsternakkaa

Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]