Poppamiehen Cajun-makkarat

Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon.

Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja näin myös helpommin emulsion. Tavoittelen siis emulsiomakkaraa, halutessasi voit tietenkin tehdä pelkällä lihamyllyllä ”karkeamman” makkaran. Tämä on mieltymys- ja makuasia.

Emulsiomakkarassa on tärkeää, että kaikki raaka-aineet ovat niin kylmiä kuin mahdollista ja jauhan siksi mukaan vielä jäätäkin. Kylmemmässä massassa emulsio tapahtuu helpommin. Myös suolaa pitää olla riittävästi, jotta emulsio syntyy.

Jauha lihat, jäät ja sipuli jauhelihaksi ja kaada silppuriin. Pyöritä silppurilla keskinopeudella massa tasaiseksi ja samalla lisää kaikki loput ainesosat. Jos sinulla ei ole silppuria niin aja massa toiseen kertaan läpi myllystä.

Paista massasta koepala ja totea maku. Tarvittaessa lisää suolaa tai mausteseosta. Pursota massa makkarasuoleen ja muista pyörittää joka toinen kerta eri suuntiin jotta makkara pysyy kiinni.

Jos teet ensimmäistä kertaa makkaroita niin katso esim YouTubesta video kuinka omalla laitteellasi tehdään makkaraa. Käytännössä suoli pujotetaan makkaratuubin päälle, päähän tehdään solmu (+neulalla ilmareikä) ja massaa aletaan pusertaa ulos samalla syöttämällä makkarasuolta. Älä tee liian ”kireää” makkaraa, koska silloin se helposti halkeaa.

Kypsennä makkarat joko keittämällä hiljalleen 4-5 minuuttia ja sitten grillaus, suoraan grillaamalla keskilämmössä (150-175) tai savustamalla matalammassa n. 100-125 asteen lämmössä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Takuuvarmat Ribsit

Takuuvarmat Ribsit Spare ribs Poppamies Väkevä sinappi Poppamies Burgers & Ribs Rub Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce Omenamehua Ribsit on kaikkien aikojen grillikesän suosikki, ruoka joka laitetaan ensimmäisenä [...]

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]