Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti, jolla onnistut kotona helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan, jossa käsitellään sekä uunissa, että savustamalla tekeminen. Uunireseptimme on yksinkertaistettu parhaaseen lopputulokseen helposti.

Nyhtöpossu / pulled pork uunissa

Leikkaa kasslerista mahdolliset kovat rasvapaakut tai ylimääräiset kalvot pois. Kostuta pinta vedellä (halutessasi voit sivellä öljyllä tai majoneesillakin) ja taputtele RUB-maustetta kauttaaltaan lihalle sen verran kuin pinta ottaa vastaan.

Lämmitä uuni n. 120 asteeseen ja aseta kassler sopivan kokoiseen vuokaan johon sinulla on kansi. Kypsennä ilman kantta ensin 3 tuntia ja lisää kansi. Jatka kypsennystä vielä 5 tuntia ja kokeile onko possu revittävä vetämällä kahdella haarukalla eri suuntiin. Jos ei ole niin jatka kypsennystä vielä 2 tuntia.

Revi liha vuoassa ja lisää BBQ-kastiketta oman maun mukaan (itse laitan n. 0,75 dl per kg kypsää lihaa). Poppamiehet yleensä myös keittävät liemen kattilassa kasaan ennen lihan repimistä ja lisäävät revityn lihan joukkoon.

Pidempi tarina nyhtöpossun / pulled porkin valmistuksesta löytyy täältä.

Coleslaw

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Nyhtöpossuleipä

Lämmitä pannu keskilämmölle ja paahda nyhtöpossuun hieman pintaa. Halkaise leipä ja levitä Paahdettu Valkosipuli-majoneesia leivän puolikkaille. Aseta pohjalle coleslaw-salaatti, päälle nyhtöpossu ja viimeiseksi silaukseksi tuoretta korianteria.

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]