Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti, jolla onnistut kotona helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan, jossa käsitellään sekä uunissa, että savustamalla tekeminen. Uunireseptimme on yksinkertaistettu parhaaseen lopputulokseen helposti.

Nyhtöpossu / pulled pork uunissa

Leikkaa kasslerista mahdolliset kovat rasvapaakut tai ylimääräiset kalvot pois. Kostuta pinta vedellä (halutessasi voit sivellä öljyllä tai majoneesillakin) ja taputtele RUB-maustetta kauttaaltaan lihalle sen verran kuin pinta ottaa vastaan.

Lämmitä uuni n. 120 asteeseen ja aseta kassler sopivan kokoiseen vuokaan johon sinulla on kansi. Kypsennä ilman kantta ensin 3 tuntia ja lisää kansi. Jatka kypsennystä vielä 5 tuntia ja kokeile onko possu revittävä vetämällä kahdella haarukalla eri suuntiin. Jos ei ole niin jatka kypsennystä vielä 2 tuntia.

Revi liha vuoassa ja lisää BBQ-kastiketta oman maun mukaan (itse laitan n. 0,75 dl per kg kypsää lihaa). Poppamiehet yleensä myös keittävät liemen kattilassa kasaan ennen lihan repimistä ja lisäävät revityn lihan joukkoon.

Pidempi tarina nyhtöpossun / pulled porkin valmistuksesta löytyy täältä.

Coleslaw

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Nyhtöpossuleipä

Lämmitä pannu keskilämmölle ja paahda nyhtöpossuun hieman pintaa. Halkaise leipä ja levitä Paahdettu Valkosipuli-majoneesia leivän puolikkaille. Aseta pohjalle coleslaw-salaatti, päälle nyhtöpossu ja viimeiseksi silaukseksi tuoretta korianteria.

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Lihalauta ja chimichurri

Lihalauta ja chimichurri Chimichurri: Poppamiehen Chimichurri mausteseosta vettä rypsiöljyä, tai oliiviöljyä Lihat: 400 g broilerinpaistileikkeitä 400-500 g naudan petit tenderiä 400-500 g naudan picanha 1 pss Poppamiehen Grill Mix Rubia suolaa 1 [...]

Poppamiehen lihakarkit!

Poppamiehen lihakarkit! 3 henkeä, 30 min 400 g broilerin sisäfileitä 1 pkt pekonia (180 g)  1,5 rkl Poppamies Louisiana Cajun RUB -maustetta glaseeraukseen Poppamies Smoky Apple BBQ Saucea tarjoiluun Poppamies Roasted Garlic [...]

Paahdettu munakoiso

Paahdettu munakoiso munakoisoa (pääruokana ½ hlö) ruokaöljyä suolaa 1 rkl/puolikas munakoiso Poppamies RUB – One for All, ilman lisättyä suolaa Poppamiehen Classic BBQ -No sugar added -kastiketta 1 pkt Kikherneitä liemessä (380 [...]

Chipotle grilliperunat ja flank steak

Chipotle grilliperunat ja flank steak kiinteitä perunoita Poppamies Wing Sauce Chipotle Persiljaa Suolaa flank steak Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Chipotle Wing sauce sopii perunoille täydellisesti ja valmistaminen on [...]