Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti, jolla onnistut kotona helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan, jossa käsitellään sekä uunissa, että savustamalla tekeminen. Uunireseptimme on yksinkertaistettu parhaaseen lopputulokseen helposti.

Nyhtöpossu / pulled pork uunissa

Leikkaa kasslerista mahdolliset kovat rasvapaakut tai ylimääräiset kalvot pois. Kostuta pinta vedellä (halutessasi voit sivellä öljyllä tai majoneesillakin) ja taputtele RUB-maustetta kauttaaltaan lihalle sen verran kuin pinta ottaa vastaan.

Lämmitä uuni n. 120 asteeseen ja aseta kassler sopivan kokoiseen vuokaan johon sinulla on kansi. Kypsennä ilman kantta ensin 3 tuntia ja lisää kansi. Jatka kypsennystä vielä 5 tuntia ja kokeile onko possu revittävä vetämällä kahdella haarukalla eri suuntiin. Jos ei ole niin jatka kypsennystä vielä 2 tuntia.

Revi liha vuoassa ja lisää BBQ-kastiketta oman maun mukaan (itse laitan n. 0,75 dl per kg kypsää lihaa). Poppamiehet yleensä myös keittävät liemen kattilassa kasaan ennen lihan repimistä ja lisäävät revityn lihan joukkoon.

Pidempi tarina nyhtöpossun / pulled porkin valmistuksesta löytyy täältä.

Coleslaw

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Nyhtöpossuleipä

Lämmitä pannu keskilämmölle ja paahda nyhtöpossuun hieman pintaa. Halkaise leipä ja levitä Paahdettu Valkosipuli-majoneesia leivän puolikkaille. Aseta pohjalle coleslaw-salaatti, päälle nyhtöpossu ja viimeiseksi silaukseksi tuoretta korianteria.

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

Paahdettuna vai paahtamatta? Paahtaminen tuo rapeutta ja makua!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Liekitettyä lakkavodka-poroa

Liekitettyä lakkavodka-poroa Poppamies Cherry & Cola BBQ -kastiketta Poron paistia vispikermaa suolaa pippuria lakka vodkaa Sivele poron paisti kevyesti omenaviinietikalla, lisää pippuria ja suolaa. Grillaa paisti molemmin puolin ruskeaksi [...]

Lakritsi-poroa ja ponzua

Lakritsi-poroa ja ponzua poron tai peuran filettä Poppamies Sweet Liquorice BBQ -kastiketta  suolaa pippuria Kikkoman Ponzu -kastiketta Ponzu on suosittu Japanilainen kastike, jossa yhdistyy soija ja sitrus. Tässä reseptissä [...]

Poronpotkaa Blackberry -kastikkeella

Poronpotkaa Blackberry -kastikkeella n. 600 g kypsää pulled porkia (jäähdytettyä) 150 g Aurajuustomurua 150 g maustamatonta tuorejuustoa n. 2 pkt pekonia + 1 pkt Cherry & Colalla maustettavaksi Poppamies Sriracha RUB -maustetta Poppamies Smoky Apple BBQ -kastiketta [...]

Poppamiehen lakritsaiset kanatikkarit

Poppamiehen lakritsaiset kanatikkarit eli laku-lollipops 2:lle 6 kpl broilerin koipinuijaa Poppamies Lousiana Cajun Rub-mausteseosta Poppamies Sweet Liquorice BBQ Sauce-grillikastiketta Leikkaa terävällä veitsellä ruston alapuolelle koko luun kiertävä viilto. Poista [...]