Poppamiehen Rapuinen Gumbo

Gumbo on yksi Louisianan perinnneruoka josta versioita on yhtä monta kuin kokkejakin. Kaikissa resepteissä kuitenkin yhteistä on haudutus, sipulit, paprikat ja tietysti cajun-mausteet. Reseptiä on helppo varioida ja sen voi tehdä lähes millä tahansa lihalla tai kasvisversiona. Gumbo tarjoillaan yleensä riisin kera ja me tällä kertaa tehdään seafood -versio ravunpyrstöillä, lisäksi grillatut mustekalat sopivat tähän reseptiin kuin nenä päähän.

Lämmitä valurautapata (voit tämän vaiheen tehdä paistinpannussakin, ja siirtää sitten pataan tai vuokaan haudutukseen) hieman yli keskilämmön ja lisää 0,5 dl rypsiöljyä. Kun öljy on kuumennut, lisää 1,5 rkl jauhoja (vehnä tai gluteeniton) ja pyörittele hetki niin, että jauhot hieman ottavat ruskeaa väriä öljyn kanssa. Jos seos on liian kuiva, lisää hieman öljyä.

Lisää suikaloitut sipuli ja paprikat sekä pilkottu selleri pataan ja laske vähän lämpöä. Paahda hiljalleen välillä sekoitellen 5-10 minuuttia ja lisää 5 dl vettä sekä purkillinen kuorittuja tomaatteja. Riko tomaatteja hieman lastalla ja anna hautua hetki. Lisää tölkkipavut (tai okra), 1 rkl Poppamies Garlic RUB– sekä 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun -maustetta. Lisää Poppamies Rocoto -chilikastiketta halutun tulisuuden verran, me laitamme tällä kertaa 2 tl.  Anna hautua hiljalleen n. 45 minuuttia välillä sekoittaen.

Grillaa ravut ja mustekalat (valinnainen). Sekoita 3 osaa öljyä ja 1 osa Poppamies Garlic RUB -maustetta ja kun Gumbo on hautunut, sipaise ravut ja mustekala kevyesti öljy-seoksella ja grillaa tai paista nopeasti. Voit sekoittaa ravut ja mustekalat Gumboon tai asetella päälle silputun persiljan kera.

Tarjoile riisin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ