Poppamiehen The Makkaraperunat

”The Makkaraperunat” jossa on muutakin kuin perunaa ja makkaraa, tai tarkemmin sanottuna se ei ole pelkästään perunoista eikä pelkästään uunimakkarasta 😀

Oikeastaan miltei kaikki juurekset sopivat hyvin paistettuina ja maustettuina makkaran kaveriksi, tässä reseptissä käytetään perunan lisäksi porkkanaa ja punajuurta. Halloween-versiossa oli mukana kurpitsaa. Voit tottakai tehdä esim. pelkästään perunasta.

Siivuta makkara, leikkaa juurekset ranskalaisten muotoisiksi ”tikuiksi” ja pyöräytä kulhossa tilkan öljyä kanssa. Lämmitä pannu keskilämmölle ja kaada juures-tikut pannulle, paista silloin tällöin käännellen ja tarvittaessa lisää hieman öljyä. Kun tikuissa on hieman väriä, lisää Tex Mex seasoning-mausteseosta juuresten päälle (pyörittele pannulla) sekä makkarasiivut pannulle ja jatka paistamista kypsäksi asti.

Tikkujen kypsyessä hienonna sipuli ja yrtit sekä paista kananmuna. Lado ainekset lautaselle (yrtit ja sipuli päälle) ja mausta Poppamies majoneesilla sekä halutessasi potkua, myös Barbados-kastikkeella.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]