Poppamies Cajun-makkara

Tulipa hommattua tuollainen lihamylly ja pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan. Hemmetin hyvän tuntuinen laite ja toimii kyllä tällai kotioloissa makkaran tekoon sekä lihojen ja kasvisten jauhamiseen. Mukana laitteessa tulee makkarasuppiloita 2 eri kokoa.

Makkaraan kannattaa aina hommata reilulla ”läskillä” varustettua possun lihaa tai sitten ihan silavaa jotta ne eivät jää liian kuiviksi.

Resepti on kilolle, mutta kannattaa samalla tehdä enemmänkin kun suolta kuitenkin on aina reippaammin.

Kun alat valmistelemaan makkaran tekoa, laita suoli kylmään veteen likoamaan siksi aikaa kunnes on aika laittaa makkaramassa suoleen.

Jauha lihat myllyssä, kaikki mausteet sekaan ja laita massa uudestaan jauhimeen. Itse käytin suurinta suutinta jauhamiseen.

Tämän jälkeen vaihda makkarasuppilo koneeseen, rullaa suolta suppilon päälle. Kun suolta on tarpeeksi suppilon päälle rullattuna, leikkaa suoli poikki ja tee päähän selkee umpisolmu. Suolen paksuudesta riippuen tarvitset suolta n. 15 cm per 100g valmista makkaraa eli kiloon n. 1,5 metriä.

Päästä massaa tasaisesti suoleen.

Päästä massaa tasaisesti suoleen.

Pidä alku suolesta kireänä kunnes massaa alkaa tulla, tässä kohtaa kannattaa maltilla vedellä jotta suoli ei rikkoudu eikä sinne jää liikaa ilmaa.

Kun massa on suolessa on aika grillata, paistaa tai savustaa makkara. Paistaminen, varovasti väri pintaan ja makkarat uuniin about 10 minuuttia ja n. 150 astetta. Savustaminen, savustin n 120 asteeseen ja reilu tunti savukylvyssä :-)

Voit myös ”keittää makkaran” jos et halua sitä heti syödä. Kiehauta vesi kiehuvaksi ota vesi pois liedeltä, laita makkarat kuumaan veteen ja odota että ne nousevat pintaan.

Tämän jälkeen voit vaikka pakastaa makkarat odottamaan sopivaa grillaushetkeä. Siis jos niitä jää jäljelle…

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Paahdettu munakoiso

Paahdettu munakoiso munakoisoa (pääruokana ½ hlö) ruokaöljyä suolaa 1 rkl/puolikas munakoiso Poppamies RUB – One for All, ilman lisättyä suolaa Poppamiehen Classic BBQ -No sugar added -kastiketta 1 pkt Kikherneitä liemessä (380 [...]

Chipotle grilliperunat ja flank steak

Chipotle grilliperunat ja flank steak kiinteitä perunoita Poppamies Wing Sauce Chipotle Persiljaa Suolaa flank steak Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Chipotle Wing sauce sopii perunoille täydellisesti ja valmistaminen on [...]

Broilerivartaat paprikakastikkeella

Broilerivartaat paprikakastikkeella NELJÄLLE: 8 broilerin reisipalaa ½ dl ruokaöljyä 1 limen mehu 2 tl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta PAPRIKAKASTIKE 1 punainen paprika 1 keltasipuli 1 kokonainen valkosipuli 1 tl suolaa 2 rkl Poppamies [...]

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]