Poroburger

Burgeria poron jauhelihasta, kyllä vain!

Tässä burgerissa maistuu poron jauhelihan lisäksi pikkelöity sipuli ja tomaatti! Pikkelöintiä varten tarvitset pari suljettavaa kuumankestävää purkkia. Pikkelöinnin voit tehdä jo hyvin etukäteen.

Tehdään ensin pikkelöinnit, kumpikin 123 -liemeen eli 1 dl etikkaa, 2 dl sokeria ja 3 dl vettä. Kuumenna seos kattilassa kiehumispisteeseen. Siivuta toiseen purkkiin 1 punasipuli sekä lisää 2 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta. Toiseen purkkiin 2 tl Rajamäen liquid inkivääriä ja yksi tomaatti paksuina siivuina. Kaada molempiin purkkeihin liemi päälle niin, että ainekset peittyvät. Sulje purkit.

Mausta poron jauheliha Poppamies Slow Food RUB -mausteella, n. 1 rkl per 500 g jauhelihaa ja taputtele jauhelihasta sopivan kokoiset pihvit.

Grillaa pihvit niin, että niissä on kunnon ruskea pinta. Voit grillata pihvin täysin kypsäksi tai jättää vähän roseeksi. Käännön jälkeen laita savujuusto sulamaan pihvin päälle.

Kasaa burgerin pohjalle Poppamies Hiidenhillo, päälle pikkelöity tomaatti (voit käyttää senkin nopeasti grilliparilan kautta), pihvi juustoineen, pikkelöity sipuli ja kanteen Poppamies Paahdettu valkosipulimajoneesi

LISÄÄ RESEPTEJÄ