Pulled chicken kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on loistava täytettäväksi, koska se grillaantuu suhteellisen nopeasti ja säilyttää mehevyytensä hyvin. Voit käyttää täytteeksi grilliruoan tähteitä tai valmistaa alusta asti. Tässä teemme alusta asti :)

Kanan voit valmistaa hitaasti tai nopeasti, nopeaan tapaan suosittelen suikaleita tai fileepihvejä. Koipireisi on kuitenkin maukaampi pala joten jos ei kiire paina päälle niin kokeile pidempi tapa!

Revitty kana

Kostuta koipireisi kevyesti öljyllä ja hiero RUB-mauste pintaan. Grillaa ensin keskilämpöisellä n. 175 asteisella grillillä koipireisiin ruskea ja rapea pinta muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta. Voit jatkaa suoralla tulella käännellen tai käyttää pidempää kaavaa epäsuoralla tulella. Suositan jälkimmäistä, näin saadaan mehevä ja luista hyvin tippuva lopputulos.

Siirrä epäsuoralle tulelle ja laske lämpöä. Koipireisi pysyy erittäin mehevänä kun kypsennät sen loppuun miedommassa lämmössä, esim 125 astetta 1,5 tuntia tai 90 astetta 2,5 tuntia. Anna kanan levätä 5 minuuttia ja revi pieneksi, liha irtoaa luista helposti.

Kanan kypsymistä odotellessa tee karamelisoitu punasipuli.

Karamelisoitu punasipuli

Suikaloi sipuli ja pienennä habaneroviipaleita oman maun mukaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan sipuleiden kanssa, kiehauta ja hauduta hiljalleen kiehuen 5 minuttia. Lisää loput ainekset ja hauduta vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Karamelisoitu punasipuli on mahtavaa myös burgereihin yms.

Kesäkurpitsa

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja grillaa keskilämpöisessä grillissä sisäpuolet pehmeäksi. Koverra kesäkurpitsa siten, että seinämän paksuudeksi jää 0,5-1 cm.

Purista pohjalle omaan makuun sopiva viiva majoneesia, ripottele korianteria ja täytä revityllä kanalla. Siivuta päälle vielä juustoa.

Grillaa epäsuoralla tulella n. 175 asteessa kunnes juuston pinta on hieman ruskistunut. Viimeistele karamelisoidulla punasipulilla ja syö! Oman maun mukaan voit vielä lisätä korianteria :)

LISÄÄ RESEPTEJÄ