Riimilammas

Laadukkaasta lampaan tai karitsan fileestä valmistuu helposti klassinen riimiliha. Poppamies Garlic Rub maustaa lihan, joka jäähdytetään pakastimessa, ja tarjoillaan ohuen ohuina siivuina. Tässä ohjeessa valmistuvat lisukkeet riimilampaalle klassisen waldorfin salaatin mauista hieman uudella tavalla. Poppamies Roasted Garlic -majoneesi tai Smoky Apple BBQ Sauce toimivat sellaisenaankin riimilampaan kanssa, mutta selleri ja tuore omenat nostavat tämän herkun nextille levelille!

Leikkaa fileistä kalvot pois. Suolaa pinnat kauttaaltaan kevyesti. Levitä leikkuulaudalle Poppamies Garlic Rubia, ja pyörittele fileet siinä niin, että mausteseosta tarttuu tasaisesti fileen pinnalle. Paina samalla kevyesti, jotta saat mahdollisimman runsaan maustepinnan. Kääri fileet tiiviisti kelmuun ja laita pakastimeen jähmettymään. Hetki pakastimessa riittää, mutta voit jättää riimilampaan pakastimeen useiksi päiviksikin odottamaan tarjoilua. Ota kokonaan jäätynyt file sen koosta riippuen 10–15 minuuttia ennen leikkuuta hieman sulamaan.

Valmista sellerimajoneesi: Kuori ja kuutioi selleri ja laita kuutiot kerman kera pieneen kattilaan. Lisää tarvittaessa ihan inasen vettä. Keitä pehmeäksi, ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon Poppamies Roasted Garlic majoneesi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Omenasalsa valmistuu sekoittamalla kuutioidun omenan sekaan Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce -kastiketta.

Tarjoile riimilammas ohuen ohuiksi siivuiksi leikattuna joko alkuruokana tai vaikka herkkuvoileipänä selleri-paahtovalkosipulimajoneesin ja omenasalsan kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ