Rillette possunposkista

Possunposket ovat älyttömän helppoa ja herkullista lihaa valmistaa ylikypsäksi! Tässä ohjeessa revitty liha maustetaan Smoky Apple BBQ Saucella, prässätään tiiviiksi rilletteksi ja paistetaan siivuina voissa ihanan rapeaksi. Poppamies Blackberry Hot Saucella maustettu Roasted Garlic -majoneesi on mainio makupari rilletelle, mutta tämä herkku maistuu ihan vaikka leivän päällä lempi Poppamies-kastikkeesi kera. Eikä tämä syömättä jää vaikka valmistaisit kerralla tupla-annoksen!

Aseta possunposket tiiviisti uunivuokaan. Lisää viini sekä sen verran liha- tai kanalientä ja/tai vettä, että posket peittyvät kokonaan. Peitä vuoka ensin leivinpaperilla ja vielä foliolla tai kannella. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Koita kypsyyttä painamalla veitsellä. Lyhyempi haudutusaika jättää lihaan hieman enemmän rakennetta, pidempi antaa pehmeämmän purutuntuman.

Valmista tällä välin kastike: Mausta Poppamies Roasted Garlic majoneesi makusi mukaan Blackberry Hot Saucella ja jätä jääkaappiintekeytymään.

Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes jäljellä on noin 1 dl nestettä.

Revi hieman jäähtyneet possunposket hienoksi. Sekoita joukkoon redusoitu liemi. Lisää joukkoon desin verran tai halutessasi hieman enemmän Smoky Apple BBQ Saucea. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti ja maistele suola sekä muut maut kohdilleen. Vinkki: Poppamies Garlic Rub on myös mainio mauste rilletteen!

Vuoraa terriini tai muu sopivan kokoinen vuoka muovikelmulla, ja levitä revitty liha tasaisesti vuokaan. Painele tiiviiksi. Voit myös halutessasi asettaa jonkin painon tekeytyvän rilletten päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.

Leikkaa valmiista rilletestä siivuja, ja paista ne molemmin puolin kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Tarjoile valmistamasi Blackberry & Smoky Garlic -majoneesin ja esimerkiksi pikkelöityjen puolukoiden ja sipulin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ