Roasted Red & Melted Cheese Burger

Burgeri simppeleimmillään, ja silti täynnä makua! Tätä on myös helppo muokata, jos et ole valkosipulin ystävä niin korvaa Savuinen Aioli vaikkapa Poppamiehen BBQ-majoneesilla. Tässä reseptissä pihvi tehdään ”smash” -tyylin litistämällä mutta toimii yhtä hyvin valmiiksi muotoiluilla piheveilläkin.

  1. Mausta ensin jauheliha. Sekoita n. 1,5 rkl Poppamies Burgers & Ribs RUB -maustetta tasaisesti per 400g jauhelihaa. Jaa jauheliha yhtä suuriin osiin n. 120g per pihvi ja pyöritä jauhelihasta kämmenten välissä iso lihapulla. Jätä sivun maustumaan.
  2. Paahda paprika. Leikkaa paprika siivuiksi (yhdestä paprikasta riittää n. 3-4 burgeriin) ja paahda siivut tilkassa öljyä tai voita kunnes ne ovat pehmenneet ja sopivan ruskeita. Älä kuitenkaan paahda aivan lötköiksi asti koska pieni suutuntuma on mukava.
  3. Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen öljyä tai voita. Aseta ”lihapallo” pannulle ja liiskaa se n. 1,5 cm paksuksi metallisella lastalla tai vaikka kattilan pohjalla. Kun paistopuoli on ruskistunut, käännä pihvi ja aseta päälle 3 siivua cheddarjuustoa ja peitä paistinpannu vaikka kattilan kannella jotta juusto sulaa päältä. Paisto vie pari minuuttia per puoli. Ota valmis pihvi leikkuulaudalle ja aloita latomaan burgeria.
  4. Kokoa burger. Paahda sämpylät nopeasti pannulla (ei pakollista) ja laita pohjalle ensin Habanero-ketsuppi sekä maustekurkkuviipaleet.  Lisää paahdettua paprikaa ja päälle pihvi. Kanteen Poppamies Savuinen Aioli ja se on valmis, enjoy!

LISÄÄ RESEPTEJÄ