Sriracha Chicken Burger

Juustoinen Sriracha-burgeri aasialaisilla makuvivahteilla syntyy näppärästi kotikeittiössä!

Sriracha Chicken Burger on hieman erilainen versio Poppamies Markon suositusta Cheesy Chicken Burgerista. Voit linkistä käydä katsomassa miten Marko valmistaa tämänlaisen burgerin grillissä, mutta tässä reseptissä kokkaillaan kanapihvit ihan paistinpannulla kotikeittiössä.

Valmistellaan ensin burgerin väliin tulevat kasvikset. Erottele Pak Choi -kiinankaalin lehdet toisistaan ja leikkaa paksummat kannat irti. Kannoista voit viipaloida burgerin kylkeen Sriracha-kastikkeessa dippailtavia tikkuja. Viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi, ja pilko hieman tuoreita chiliviipaleita valitsemistasi chileistä. Itse nappasin kaupasta jotain punaista chiliä ja vihreää jalapenoa. Nypi myös muutama lehti Thai Basilikaa. Normaali basilikakin toimii toki yhtä hyvin, mutta makumaailma siinä on kovin erilainen.

Sekoita Poppamies Sriracha Rub, mozzarella-juustoraaste ja broilerin jauheliha keskenään ja vaivaa kiinteäksi massaksi. Muotoile taikinasta neljä ohutta pihviä. Riko ja sekoita yhdelle lautaselle kanamuna, ja sekoita toiselle lautaselle 2/3 korppujauhoja ja 1/3 Poppamies Sriracha Rubia. Dippaa pihvit ensin molemmin puolin kananmunaan, ja sitten korppujauho-mausteseokseen. Paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä kypsäksi välillä käännellen. Jos haluat vielä juustoisemman burgerin, voit nakata viimeisen käännön jälkeen vielä viipaleet cheddaria pihvien päälle sulamaan.

Voit tehdä reseptistä joko kaksi isoa tuplaburgeria tai neljä normaalia burgeria. Lämmitä burgersämpylät uunissa (170 astetta 1-2 min). Sivele pohjimmaiseen sämpylään Tahini-tahnaa (katso resepti) ja asettele päälle Pak Choin lehtiä. Asettele yksi kanapihvi lehtien päälle, sitten retiisejä ja chiliviipaleita. Jos teet tuplaburgerit, lisää pinoon toinen pihvi, lisää retiisejä ja chiliviipaleita ja pursota päälle mukavasti Poppamies Sriracha-kastiketta. Valele sämpylän kanteen vielä Poppamies Sriracha Majonen ja asettele kansi burgerin kruunuksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ