Savustettu Kalkkunanrinta

Savustettua kalkkunaa viipaloituna

Savustettu kalkkunanrinta on yksi autenttisen BBQ-ravintolan klassikoista – ja tätä nykyä helppo raaka-aine löytää myös suomalaisista kaupoista.

Kalkkunanrinnan valmistus on helppoa – suurin riski on lihan kuivuminen savustuksen aikana. Savustus kannattaa tehdä miedolla lämmöllä, noin 100–110 asteessa. Korkeampaakin lämpöä voi käyttää, mutta silloin on hyvä olla tarkkana, ettei sisälämpötila karkaa ja liha kuivu.

Yksi tärkeimmistä asioista on suolata kalkkunanrinta hyvissä ajoin ennen kypsennystä, mielellään edellisenä päivänä ruiskusuolaamalla. Voit myös upottaa lihan suolaveteen, mutta siihen tarvitaan aikaa noin kaksi vuorokautta. Sama resepti toimii myös tavallisessa uunissa valmistaessa, mutta silloin kalkkunaan ei tietenkään tule savunmakua.

Lihan suolaus

Sekoita 1 tl suolaa yhteen desilitraan vettä, sekoita ja odota kunnes suola on liuennut. Injektoi suolaliemi marinointiruiskulla tasaisesti ympäri lihaa. Laita liha pussiin ja jääkaappiin suolaantumaan päiväksi. Jos et omista marinadiruiskua, sekoita litra vettä ja puoli desiä suolaa, ja upota rintafilee suolaveteen vähintään vuorokaudeksi jääkaappiin. Tässä on hyvä huomata, että lihan suolaisuus lisääntyy ajan myötä.

RUB-maustaminen

Kostuta ensin lihan pinta kevyesti pienellä määrällä rypsiöljyä. Ripottele Poppamies Louisiana Cajun RUB-maustetta lihan pintaan kauttaaltaan.

Savustaminen

Savusta lihaa n. 100 asteen lämmössä, kunnes sisälämpö saavuttaa 65 astetta. Ulkomaisella lihalla sisälämpö on hyvä olla 72 astetta. Anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia ennen leikkaamista. Savustettu kalkkuna on herkullista myös kylmänä, ohueksi siivutettuna.

LISÄÄ RESEPTEJÄ