Savustettu BBQ-pekoni-papupata

Helppoa ja hyvää, mutta ei myöskään aivan autenttinen resepti, koska käytän mielelläni joukossa maissia ja paljon sipulia. Heinzin valkoiset pavut tomaattikastikkeessa tuovat hyvää pohjaa ja lisäämällä BBQ-kastiketta tai RUB-maustetta, saa reseptiä varioitua helposti. Samoin papuja vaihtelen melko usein ja lähes poikkeuksetta teen annoksen useista eri papulajikkeista: valkoiset, kidney, musta, pinto…

Valmistus on myös helppoa, säädä savustin n. 130-150 asteeseen ja hauduttele välillä sekoittaen n. 2 tuntia tai kunnes papumuhennos on riittävän paksu ja sipulit käytännössä sulaneet pitkän haudutuksen aikana. Mikäli ei löydy savustinta tai siihen sopivaa grilliä niin voit käyttää Poppamiehen Liquid Smokea tuomaan savuisuutta ja valmistaa reseptin liedellä tai uunissa.

Voit valmistaa tämän ajan kanssa tai pikana, kummatkin ohjeet alla. Tarjoiluun sopii yrtit, oma suosikki korianteri.

Kuumenna pannu ja kuullota sipulit sekä paista pekoni rapeaksi, silppua pekoni noin sentin paloiksi.

Nopea tapa

Lisää kaikki ainekset (myös Liquid Smoke) olutta lukuunottamatta pannulle tai kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele välillä noin 5-10 minuutin ajan. Se o siinä, välillä menee hosumiseksi. Seuraavaksi oikea tapa 😉

Ajan kanssa tehtynä

Riippuen kuinka paljon pataa teet, ota sopivan kokoinen savustimeen sopiva vuoka (tai käytä samaa pannua, jolla kuullotit sipulit) ja sekoita ainesosat keskenään. Kun savustimen lämpö on n. 130-150 astetta, laita kulho savustumaan. Sekoittele silloin tällöin, näin savukin tarttuu paremmin.

Valmistus kestää vuoan koosta riippuen 1-3 tuntia, 1 kilon kokoinen annos valmistui viimeksi n. 2 tuntia. Se on valmista kun neste on sakeutunut ja haihtunut riittävästi sekä kun savuisuus on sopiva. Voit myös lisätä nestettä jos sitä haihtuu liian nopeasti. Noin 1 tunnin kohdalla kannattaa maistaa ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Huomaa kuitenkin, että haudutettavissa ruoissa joissa nestettä haihtuu niin maku tiivistyy, älä siis mausta lisää ennenkuin rakenne on haluttu. Lisämaustamisen jälkeen anna makujen tasaantua n. 15 min.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lle Valmistusaika noin 20 minuuttia 4–5 avomaankurkkua suolaa hienonnettua sipulinvartta Poppamies The Sauce - White Barbeque Poppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! [...]

Chilinen appelsiini-punasipulisalsa kanalle

Chilinen appelsiini-punasipulisalsa kanalle Lisuke 4:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia + tekeytyminen puoli tuntia tai kauemmin 1 sitruunan mehu 1 rkl Poppamies Sriracha rubia 1 rkl Poppamies sriracha hot saucea ripaus suolaa 1 iso [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Takuuvarmat Ribsit

Takuuvarmat Ribsit Spare ribs Poppamies Väkevä sinappi Poppamies Burgers & Ribs Rub Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce Omenamehua Ribsit on kaikkien aikojen grillikesän suosikki, ruoka joka laitetaan ensimmäisenä [...]