Savustettu Perunamuusi

Savustettu perunamuusi on omiaan riistan kanssa. Teemme tämän reseptin uuniperunoiden tyyliin grillissä savustamalla. Käytämme pientä vuokaa folion sijaan koska savun pitää päästä perunoihin käsiksi. Laitamme valmistuksen ajaksi perunoiden päälle hieman valkosipulivoita tuomaan pientä lisämakua.

  1. Aseta perunat sopivan kokoiseen vuokaan niin, että ne ovat suhteellisen tiiviisti. Voit myös folioida perunat siten, että folio on päältä reilusti auki. Viillä perunan kuoriin veitsellä viilto pitkittäin.
  2. Pehmitä 50 g voita (esim mikrossa tai huoneelämmössä) ja sekoita voihin 2 rkl Garlic RUB -mausteseosta. Valele kaikki perunat päältä voi-mausteseoksella.
  3. Kypsennä perunat savustamalla n. 130-150 asteisessa savustimessa / grillissä epäsuoralla tulella kunnes perunat ovat sisältä pehmeitä (kokeile esim varrastikulla tai haarukalla).
  4. Kuori perunat ja aseta ne kulhoon tai teräskattilaan, ota talteen perunan päältä savustunut Garlic RUB ”tahna” ja lisää se kuorittujen perunoiden joukkoon. Lämmitä maitoa mikrossa ja lisää n. 3 dl per kilo perunoita. Sekoita vatkaimella perunat muusiksi ja lisää lämmintä maitoa tarvittaessa. Lisää myös n. 50 g voita per kilo perunaa sekä 1 tl suolaa. Tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa. Voit savustaa myös kuorittuja perunoita mutta riskinä on pinnan kovettuminen.
  5. Tarjoile grilliruokien kanssa, esimerkiksi riistafileiden tai pihvien kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ