Sisäfileellä täytetty myskikurpitsa

Grillattu myskikurpitsa on herkullinen ruoka jo itsessään, mutta tällä kertaa se täytetään lisäksi porsaan sisäfileellä, joka puolestaan on täytetty juustolla ja kääritty pekoniin! Pääruoka lisukkeineen samassa pötkössä!

Grillaa kurpitsa kypsäksi suoralla tulella keskilämpöisessä grillissä (n. 150 astetta) n. 30-40 min. Kääntelee kurpitsaa välillä valmistuksen aikana. Kurpitsan pinta saa mustua aivan mustaksi, kuorta ei ole tarkoitus syödä.

Leikkaa sisäfile levyksi viiltämässä kaksi vastakkaista taskua sisäfileeseen ja levittämällä se  levyksi.

Hiero fileen pintaan reilusti Texas Beef RUBia. Täytä file cheddarjuustotangoilla sekä BBQ-majoneesilla ja rullaa se pötköksi.

Rakenna pekoniristikko ja kääri sisäfilerulla siihen, tai kierrä reilusti pekonia fileen ympärille. Ripottele hieman tuoretta rosmariinia pekonin ja fileen väliin ennen käärimistä.

Grillaa sisäfilerulla välillä käännellen keskilämpöisessä grillissä suoralla tulella kunnes pekoni on rapea ja file kypsä. Mikäli pekonin pinta on sopivan rapea, mutta file ei ole vielä kypsä, grillaa loppuun epäsuoralla tulella, kunnes fileen sisälämpötila on n. 65 astetta.

Halkaise kurpitsa ja kaavi kummastakin puolikkaasta pois siemenet ja hieman sisustaa, jotta sisälle jää kuoppa filettä varten. Täytä puoliskot sinihomejuustomurulla.

Grillaa kurpitsan puolikkaita vielä niin, että juusto hieman sulaa.

Valele possurulla Roasted Garlic BBQ-kastikkeella ja grillaa hetki, jotta kastike karamellisoituu.

Nosta sisäfile kurpitsan sisälle, leikkaa siivuja ja tarjoile!

LISÄÄ RESEPTEJÄ