Smokehouse Mac & Cheese

Mac & cheese on Amerikkalaisen BBQ -ravintolan suosituimpia lisukkeita. Se on syntisen hyvää ja pienestäkin määrästä riittää monelle ruokailijalle!

Mac & Cheesen valmistaminen on erittäin helppoa. Tämän reseptin voit tehdä ohjeemme mukaan savustimessa, mutta myös esimerkiksi uunissa tai airfryerissa.

Mac & cheesen sydän on juustokastike. Jos olet tehnyt lasagnea, ei juustokastikkeen teko juurikaan eroa siitä, muutoin kuin juustojen osalta. Käytämme tässä reseptissä lisänä myös savustettua porsaan kylkeä, se ei ole välttämätön ainesosa, mutta suosittelemme kokeilemaan!

Esikeitä makaronia puolet sen keitto-ohjeen mukaisesta ajasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Siivilöi vesi pois. Eli jos ohjeessa käsketään keittämään 10 minuuttia, keitä 5 minuuttia. Käytä keitinvedessä ohjeen mukaista suolan määrää.

Hienonna sipuli ja kypsä porsaankylki. Sulata voi kattilassa ja paahda ensin sipuleita pari minuuttia. Lisää kylkikuutiot ja hetken päästä jauho. Pyörittele jauhoa voissa ja lisää pari desiä maitoa sekoittaen. Kun maito paksuuntuu, lisää maitoa vähitellen sekoittaen. Kun maito on kuumennut, aloita lisäämään juustoja sekä Poppamies SPG RUB -mausteseosta. Kun juustot ovat sulaneet, tarkista suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa. Juustokastike saa maistua hieman suolaiselta, koska makaronit imevät siitä osan loppukypsennyksen aikana.

Voitele vuoka ja kaada esikeitetyt makaronit vuokaan. Kaada juustokastike päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle korppujauhoa.

Savusta mac & cheese 150 asteen lämmössä n. 45-60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja makaronit täysin kypsyneet.

Tarjoile sellaisenaan tai smokehouse-reseptien lisukkeena barbequejuhlissa!

LISÄÄ RESEPTEJÄ