Smoky burnt end potatoes

Perunoita, kurkkua ja sipulia, vieressä purkillinen Poppamies Classic BBQ kastiketta

Burnt end -perunoita? Kyllä vain!

Burnt endistä puhuttaessa viitataan yleensä brisketin point-osasta leikattuihin ja savustettuihin paloihin, mutta Poppamiehellä tehdään ne veikeästi myös perunasta, ja lopputulos yllättää herkullisesti!

Valmistustapa on hyvin samantapainen kuin lihasta tehtynä, mutta tottakai muutamalla poikkeuksella. Käytämme ohjeessa Poppamies Sriracha Rub -mausteseosta mutta voit omaan makuusi käyttää mitä tahansa rub-maustettamme.

Paloittele kiinteät perunat n. 3 sentin kuution muotoisiksi paloiksi. Asettele perunat foliovuoan tai muuhun lämmönkestävään vuoan pohjalle – yritä saada perunat mahtumaan niin, että ne eivät ole kerroksittain vuoassa. Pyörittele perunoita öljyssä ja lisää Sriracha Rub -maustetta joka puolelle perunoita. Lisää vuokaan lämmintä vettä niin, että sitä on maksimissaan puoleenväliin perunoita.

Lämmitä savustimesi 150 asteeseen ja savusta perunoita vuoassa n. 45 minuuttia. Näin perunat kypsyvät ja pysyvät vielä mehevinä, ja niihin tarttuu myös savun maku.

Valuta vesi pois, lisää hieman öljyä ja pyörittele perunat öljyssä. Lisää Rub-maustetta reilusti niin, että sitä on perunakuutioiden jokaisella kyljellä. Savusta vielä 30-45 minuuttia kunnes maustepinta on paahtunut.

Lisää lopuksi reilusti Poppamies Spicy BBQ -grillikastiketta ja pyörittele. Tarjoile pikkelöityjen punasipulien ja kurkkujen kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ