Poppamies Pickles

Lasipurkilliset pikkelöityä tomaattia, punajuurta ja kurkkua. Poppamies Smoke House logo oikeassa yläkulmassa

Pikkelit ovat erottamaton osa grilli- ja street food ruokaa. Ne ovat helposti valmistettavissa ja säilyvät hyvin jääkaapissa. Tässä reseptissä on ohjeet kolmeen erilaiseen pikkeliin, jotka sopivat burgereihin, leipiin, salaatteihin ja ihan sellaisenaan grilliruokien kylkeen. Suosittelemme kokeilemaan!

Pikkeliliemet valmistetaan käytännössä aina samalla tavalla. Kuumennetaan nesteet ja sokeri kiehumispisteeseen ja lisätään mausteet. Tämän jälkeen liemi joko kaadetaan suoraan pikkelöitävän raaka-aineen päälle ja umpioidaan kuumana purkkiin, tai liemi jäähdytetään ja kaadetaan vasta sitten raaka-aineen päälle. Herkät ainekset, kuten tomaatti, kannattaa pikkelöidä viileällä nesteellä ettei siitä tule pehmeää muhjua.

Kaada kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää mausteet ja loput ainekset lukuunottatta itse pikkelöitävää ainesta, kuten kurkkua, sipulia tai tomaattia.

Asettele viipaloitu kurkku, tomaatti tai punasipuli suljettavaan, kuuman kestävään purkkiin tai rasiaan. Kaada kuuma pikkelöintineste päälle ja umpioi. Anna viilentyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin, ellet käytä pikkeliä samana päivänä. HUOM! Tomaatin pikkelöintiä varten jäähdytä neste ensin.

Käytä kaiken grilliruoan, salaattien tai burgerien ja leipien kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ