Valkosipulinen karitsan sisäfile

Pääsiäisen alla kun piti tehdä lampaanviulu niin olin auttamattomasti myöhässä, kaikki loppu! Mukaan tarttui sitten pakkasesta karitsan sisäfileitä ja kyllä nekin vieraille maistuivat. Karitsan sisäfileet ovat todella pienikokoisia, joten niitä on hyvä varata 2 kpl per syöjä tai kolmekin jos syöjät ovat todella nälkäisiä 😉

Maustamiseen käytämme Poppamiehen uutuutta, Garlic RUBia. Erittäin valkosipulinen ja provencen yrteillä ryyditetty seos sopii karitsan kuivamarinointiin todella hienosti. Marinoitumisaikaakaan et tarvitse esilämmitystä enempää, teemme esilämmityksen kelmussa mausteiden ja tilkan öljyä kera.

Tarjoiluun voit laittaa kaveriksi vaikka kreikkalaista salaattia ja tsatzikia.

Sisäfileiden ollessa pakasteita, anna niiden sulaa jääkaapissa yön yli tai sulata ne viileässä vedessä. Fileiden ollessa sulia laita ne kulhoon ja annostele mukaan 1 rkl öljyä ja 2 rkl Garlic RUBia per 500 g sisäfileitä. Sekoittele ympäri käsin tai lusikalla pyöritellen niin, että maustetta on kaikkien fileiden ympärillä.

Ota kelmu esiin ja asettele aina noin kolme sisäfilettä per kelmu ( vedä reilunkokoinen pätkä, että saat  käärittyä tiiviiksi) ja pyöritä ilmatiivisti kiinni. Tarkoitus on esilämmittää  sisäfileet veteen upotettuna joten ilmaa ei saa jäädä ja vesi ei saa mennä sisään. Toinen vaihtoehto on esilämmittää huoneenlämmössä noin tunnin verran.

Laske hanasta isohkoon kulhoon miltei niin kuumaa vettä kuin tulee ( ei kuitenkaan niin, että käsi palaa) ja aseta sisäfileet kelmussa veteen n. 10-15 minuutiksi.

Tämän tarkoitus on nostaa sisäfileen sisälämpötila jo 30-40 asteen tienoille jolloin voimme vain pikaisesti grillata tai paistaa värin pintaan ja tarjota sisäfileet medium-kypsyydessä. Ilman esilämmitystä fileestä tulee joko liian kypsä, tai jää kylmäksi sisältä.

Lämmitä pannu tai grilli mahdollisiman kuumaksi ja asettele sisäfileet kelmusta paistumaan. Paista vain n. 10 sekuntia per kylki kunnes siinä on kaunis väri. Halutessasi voit käyttää paistamiseen voita, mutta jos paistoritilä tai pannu on kunnossa ja huollettu niin et tarvitse enää lisää paistorasvaa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]