Valkosipulinen karitsan sisäfile

Pääsiäisen alla kun piti tehdä lampaanviulu niin olin auttamattomasti myöhässä, kaikki loppu! Mukaan tarttui sitten pakkasesta karitsan sisäfileitä ja kyllä nekin vieraille maistuivat. Karitsan sisäfileet ovat todella pienikokoisia, joten niitä on hyvä varata 2 kpl per syöjä tai kolmekin jos syöjät ovat todella nälkäisiä 😉

Maustamiseen käytämme Poppamiehen uutuutta, Garlic RUBia. Erittäin valkosipulinen ja provencen yrteillä ryyditetty seos sopii karitsan kuivamarinointiin todella hienosti. Marinoitumisaikaakaan et tarvitse esilämmitystä enempää, teemme esilämmityksen kelmussa mausteiden ja tilkan öljyä kera.

Tarjoiluun voit laittaa kaveriksi vaikka kreikkalaista salaattia ja tsatzikia.

Sisäfileiden ollessa pakasteita, anna niiden sulaa jääkaapissa yön yli tai sulata ne viileässä vedessä. Fileiden ollessa sulia laita ne kulhoon ja annostele mukaan 1 rkl öljyä ja 2 rkl Garlic RUBia per 500 g sisäfileitä. Sekoittele ympäri käsin tai lusikalla pyöritellen niin, että maustetta on kaikkien fileiden ympärillä.

Ota kelmu esiin ja asettele aina noin kolme sisäfilettä per kelmu ( vedä reilunkokoinen pätkä, että saat  käärittyä tiiviiksi) ja pyöritä ilmatiivisti kiinni. Tarkoitus on esilämmittää  sisäfileet veteen upotettuna joten ilmaa ei saa jäädä ja vesi ei saa mennä sisään. Toinen vaihtoehto on esilämmittää huoneenlämmössä noin tunnin verran.

Laske hanasta isohkoon kulhoon miltei niin kuumaa vettä kuin tulee ( ei kuitenkaan niin, että käsi palaa) ja aseta sisäfileet kelmussa veteen n. 10-15 minuutiksi.

Tämän tarkoitus on nostaa sisäfileen sisälämpötila jo 30-40 asteen tienoille jolloin voimme vain pikaisesti grillata tai paistaa värin pintaan ja tarjota sisäfileet medium-kypsyydessä. Ilman esilämmitystä fileestä tulee joko liian kypsä, tai jää kylmäksi sisältä.

Lämmitä pannu tai grilli mahdollisiman kuumaksi ja asettele sisäfileet kelmusta paistumaan. Paista vain n. 10 sekuntia per kylki kunnes siinä on kaunis väri. Halutessasi voit käyttää paistamiseen voita, mutta jos paistoritilä tai pannu on kunnossa ja huollettu niin et tarvitse enää lisää paistorasvaa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]

Misomunakoiso

Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]

Kreikkalaiset paahdetut perunat

Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]

Halloumia ja omenaista palsternakkaa

Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]