Chicken Bacon Lollipops

Broilerin koipinuija on edullinen ja herkullinen osa broileria. Tässä teemme siihen pienen askartelun poistamalla nahan, rustot ja ylimääräiset jänteet. Pintamaustetaan ja kiedotaan pekoni ympärille. Lopuksi tehdään vielä glaseeraus ja lopputulos on parhaimmillaan mahtavan rapea päältä ja mehevä sisältä.

Lollipopit ovat kiva lisä illanvietossa tai grillibileissä, mutta kun varaa useamman per syöjä niin niistä saa pääruoankin. Voit siis valmistaa tämän reseptin niin uunissa kuin grillissäkin epäsuoralla tulella tai savustamalla. Savustaessa suositan matalampaa lämpöä n. 125-140 astetta. Kypsennys kestää tällöin n. 1,5 – 2 tuntia.

Irrota nahka sormin lihasta ja taita se nivelen yli, leikkaa nahka poikki luuta vasten ja taita rusto nivelestä irti. Jäljelle pitäisi jäädä puhdas luu sekä liha. Lihasta saattaa näkyä jänteitä, ne voi halutessaan poistaa vetämällä käyttäen apuna esimerkiksi talouspaperia, jolla saa hyvän otteen.

Taputtele RUB-maustetta lihalle ja kääri yksi pekonisiivu lihan ympäri. Asettele valmiit uunipellille (tai astiaan jolla viet ne grilliin jos käytät grilliä)

Kypsennä uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä. Käännä koipinuijat niin, että uunipeltiä vasten ollut puoli on ylöspäin, jatka kypsennystä 5 minuuttia.

Valele koipinuijat kauttaaltaan BBQ -kastikkeella ja aseta lollipopit nojaamaan toisiinsa pystyasentoon ja kypsenne vielä uunissa 5 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan salaatin kera tai esim Poppamies Blue Cheese -dipin kera.

Tsekkaa myös Lollipop-resepti ilman pekonia!

LISÄÄ RESEPTEJÄ