Grillattu Kokonainen Myskikurpitsa

Kokonainen grillattu ja täytetty myskikurpitsa

Kokonainen myskikurpitsa ei välttämättä ole ensimmäinen mitä tulee mieleen laittaa grilliin. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan, koska se on todella helppoa ja siitä valmistuu maukas grillilisuke.

Yhdestä kurpitsasta riittää vähintään neljälle nälkäiselle vaikkei muuta lisuketta olisikaan. Valmistus on todella helppoa ja sen saa luvan kanssa grillata aivan mustaksi, koska kuorta ei syödä. Grillauksen jälkeen myskikurpitsa halkaistaan ja maustetaan.

Lämmitä grilli miedolle- tai keskilämpöiselle tulelle, jätä myös epäsuora alue grilliin. Grillaa myskikurpitsaa suoralla tulella (hiilten tai polttimen päällä) 30-45 minuuttia. Käännä kurpitsa aina kun alapuoli on kunnolla tummunut. Tunnistat kurpitsan kypsyyden kun puristat sitä grillipihdeillä ja se on pehmeä. Mikäli se on vielä hieman kova, siirrä se epäsuoralle tulelle kunnes myskikurpitsa pehmiää. Valmistusaika riippuu kurpitsan koosta ja lämpötilasta.

Kun myskikurpitsa on valmis, jätä se leikkuulaudalle tai vuokaan lepäämään 10-15 minuutiksi. Mikäli ilma on viileä, laita päälle kansi tai folio.

Leikkaa myskikurpitsa pitkittäin halki ja poista siemenet lusikalla. Koverra tämän jälkeen kurpitsan lihat irti niin, että ne ovat lusikoitavissa. Lisää Poppamies RUB -maustetta 1 rkl per kurpitsan puolikas ja sekoita. Lisää päälle vielä Poppamies Majoneesia omaan makuun.

Voit myös lisätä kurpitsan puolikkaaseen vielä muita grillattuja herkkuja, puolittaa sen ja tarjoilla annoksena. Näin yhdestä myskikurpitsasta tulee neljä annosta. Suosittelemme kokeilemaan kurpitsan täyttämistä esimerkiksi Poppamiehen perunasalaatilla!

LISÄÄ RESEPTEJÄ