Grillattu mandariini-koipireisi ja kasviksia dippien kera

Helppoa ja maukasta, broilerin koipireisi on edullinen raaka-aine ja helppo valmistaa. Paahdetut kasvikset voi tehdä joko grillissä ritilällä tai parilalla sekä myös pannulla. Myös broilerin voi sadepäivänä valmistaa uunissa (150 astetta). Mandariini siivutetaan ohueksi ja pujotetaan nahan alle, se tuo kivasti makua ja myös nahka rapeutuu helpommin kun se ei ole kokonaan lihassa kiinni. Broileria käsitellessä on hyvä käyttää hanskoja tai pestä kädet huolellisesti jokaisen työvaiheen jälkeen.

  1. Pujota sormi nahan alle siten, että nahka irtoaa. Älä irroita koko nahkaa irti vaan siten, että sinne muodostuu tasku.
  2. Ripottele nahan alle Burger & Ribs– tai Sriracha RUB -mausteseosta sekä suolaa mikäli koipireisi ei ole valmiiksi kevyesti suolattu.
  3. Siivuta mandariini ja pujota viipaleet nahan alle, 2-3 siivua per koipireisi.
  4. Lämmitä nokare voita sulaksi ja valele nahka kauttaaltaan ohuesti, ripottele RUB-mausteseosta nahan päälle sekä toiselle puolelle.
  5. Lämmitä grilli (tai uuni) n. 150 asteiseksi epäsuoralle tulelle, eli koipireidet eivät tule suoraan hiilien päälle
  6. Grillaa koipireisiä epäsuoralla tulella n. 1,5 tuntia, voit myös lisätä nyrkillisen savustuslastuja hiilloksen päälle ja saada lisämausteena savunmakua ruokaan. Voit viimeistellä nahan suoraan hiilien päällä jos haluat ekstra rapeaa
  7. Leikkaa kasvikset sentin paksuisiksi viipaleiksi, sipaise niihin vähän öljyä tai voisulaa sekä Vampyyrisuolaa tai Pekoninmakuista mausteseosta. aloita niiden grillaus kun koipireidet ovat valmiit. Nosta koipireidet joko foliokääreeseen tai kannelliseen vuokaan jossa ne pysyvät lämpiminä kunnes kasvikset ovat valmiit.
  8. Tarjoile ruoka dippien kera, Poppamiehen BBQ-kastikkeet ja Majoneesit toimivat hyvinä dippeinä grilliruoan kanssa, voit myös valella kanat esim Smoky Hickory– tai Spicy BBQ -kastikkeilla.

VINKKI!  Tee sipulirenkaista dippikipot, paahda sipuliviipaletta grillissä, irroita renkaat ja kaada dippiä niihin lautaselle.

LISÄÄ RESEPTEJÄ