Hedelmäinen kalkkunarulla paahdetulla ruusukaalilla

Tästä mehukkaan herkullinen Poppamiehen kalkkunarulla arkeen ja juhlaan! Smoky Apple-grillikastike ja Mango & Habanero-majoneesi tuovat maukasta hedelmäisyyttä rullan täytteeseen, Bourbon Syrup Spice Sauce taas rullalle rapsakkaan makean pinnan!

Paista pekoni kuumalla pannulla kypsäksi, lisää voi ja sipuli. Hauduta viitisen minuuttia, kunnes sipuli on kuullottunut. Jäähdytä.

Ota kalkkunan rintafilee leikkuualustalle. Leikkaa rintafilee perhoseksi leikkaamalla paksumpi puoli noin kahden sentin syvyydeltä horisontaalisesti halki reilun sentin päähän reunasta. Käännä veitsi ja leikkaa vielä alempi puoli horisontaalisesti halki reilun sentin päähän reunasta. Nyt voit avata rintafileen leveästi auki alustalle. Aseta fileen alle leivinpaperi ja päälle kelmu. Hakkaa lihanuijalla filee tasaisesti reilun sentin paksuiseksi. Varo rikkomasta lihaa puhki.

Levitä suolaa ohuelti fileelle. Sekoita Poppamies Smoky Apple-grillikastike ja Mango & Habanero-majoneesi kulhossa sekaisin. Levitä seos tasaisesti fileelle ja seoksen päälle pekoni-sipuliseos. Kääri filee rullalle. Sido paistinarulla rulla kiinni. Ripottele vielä hieman suolaa rullan pintaan.

Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Aseta rulla uunivuokassa uuniin, laske lämpö 150 asteeseen.

Tee voiteluliemi sulattamalla voi kasarissa ja lisäämällä Bourbon Syrap Spice Sauce-maustekastike voihin.

Voitele rullaa 20 minuutin välein. Aseta rullaan paistomittari tunnin kohdalla. Paista kunnes rullan sisälämpötila on 70 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä 30 minuutiksi ennen leikkaamista.

Paahdettu ruusukaali

  • Voiteluliemen loppu
  • 1 pkt ruusukaalia

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Siivoa ruusukaalit leikkaamalla kanta pois ja halkaise ne. Voitele uunivuoka voiteluliemen lopulla. Laita ruusukaalit vuokaan ja pyörittele voissa. Laita vuoka uuniin ja paahda 10 minuuttia, pyöräytä ruusukaaleja ja jatka paahtamista vielä viisi minuuttia.

Vinkki: saat herkullisen kastikkeen kalkkunalle ottamalla talteen rullan paistiliemen ja laittamalla sen ja 2 dl kermaa paksupohjaiseen kasariin ja keittämällä kastiketta kasaan kymmenisen minuuttia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ