Poppamiehen Chilihauki

Hauki on siitä mahtava raaka-aine, että sitä voi maustaa reilusti! Tämä resepti on helppo ja nopea tehdä, vain muutama helppo vaihe.

Valele haukifile ohuesti tilkalla öljyä ja ripottele RUB -maustetta sopiva kerros molemmin puolin filettä, n. 1-1,5 rkl per 500g haukea. Anna maustua n. 30-60 minuuttia.

Lämmitä grilli keskilämmölle (n. 150-170 astetta) ja aseta haukifile ritilälle tai parilalle (parilalle myös tilkka öljyä). Suosin parilaa koska kalafileen kanssa voi käydä niin, että se hajoaa ja putoaa ritilän välistä. Lettujen paistolasta on hyvä apu ritilällä grillatessa.

Grillaa molemmin puolin n. 2 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Kala on kypsä kun kevyesti painamalla lihasyyt irtoavat toisistaan. Kalaa ei kannata varmuuden vuoksi paistaa kuivaksi asti 🙂

Kun olet kääntänyt fileen ja se lähestyy kypsää, valele haukifile vielä Poppamies Blackberry -chilikastikkeella.

Se on siinä!! Tarjoile grillikasvisten tai salaatin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]

Misomunakoiso

Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]

Kreikkalaiset paahdetut perunat

Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]

Halloumia ja omenaista palsternakkaa

Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]