Poppamiehen Rocoto-kasvisdipit

Nämä herkulliset kasvisdipit sopivat mainiosti lisukkeeksi kanan ja grillatun lihan kylkeen, tai teet parhaimmat gyrokset täyttämällä pitaleivät dipillä ja Poppamiehen kanagyroksella.

Munakoisodippi

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pistele munakoisoihin muutama pieni reikä veitsenkärjellä ja aseta ne, sekä kuorimaton punasipuli uunipellille leivinpaperin
päälle. Paahda 45 minuuttia.

Halkaise kypsät munakoisot pituussuunnassaan ja kaavi munakoison ”liha” lusikalla kulhoon. Heitä kuoret pois. Laita munakoisot valumaan siivilään hetkeksi. Kuori sipuli ja laita sipuli, valutettu munakoiso ja kaikki mausteet kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella. Laita tahna jääkaappiin. Tarjoa jäähtyneenä.

Paprikadippi

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 45 minuuttia. Paprikat saavat tulla pinnaltaan mustiksi.

Laita kuumat paprikat (hedelmä)pussiin ja solmi pussinsuu tiiviisti kiinni. Anna paprikoitten jäähtyä pussissa, jonka jälkeen irrota paprikoista kuoret ja poista
siemenet. Annan uunin jäähtyä 200 asteeseen. Paahda saksanpähkinät uunipellillä kerran välillä käännellen 15 minuuttia.

Laita kuoritut ja siivotut paprikat, saksanpähkinät ja loput aineet kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Laita tahna jäähtymään jääkaappiin. Tarjoa jäähtyneenä.

Papudippi

Valuta pavuista nesteet pois. Laita kaikki aineet kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin tunniksi tekeytymään.

VINKKI: testaileppa kasvisdippejä pita-sipsejen kanssa. Pita-sipsit teet halkaisemalla pitaleivät ja sitten leikkaamalla pitaleipien puolikkaat slaisseihin. Kuumenna noin kahden sentin syyvyydellä ruokaöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja frittaa pita-sipsit noin minuutin ajan, käännä ja paista vielä noin minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Nosta friteeratut pita-sipsit hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Nauti Rocoto-kasvisdippejen kanssa!

LISÄÄ RESEPTEJÄ