Pulled Pork hodarit

Kassleriin muodostuu Poppamiehen Slow Food RUBilla grillissä mahtava maustekaarna!

Hodarit ovat mahtavaa viikonloppuruokaa koko perheelle! Poppamiehen hodarit täytetään tällä kertaa herkullisella pulled porkilla ja maustetaan grillikastikkeella!

Pulled porkin, eli nyhtöpossun valmistaminen on hidasta, mutta hauskaa puuhaa. Olemme julkaisseet aiemmin todella kattavat ohjeet Pulled porkin valmistamiseen, voit tutustua niihin etukäteen.

Valmistin pulled porkin tällä kertaa grillissä, mutta voit toki valmistaa sen uunissakin Poppamiehen ohjeilla. Otin lihan temperoitumaan huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen grilliin laittoa. Poistin kalvot ja kovat rasvapaakut veitsellä, ja hieroin reilusti Poppamies Slow Food RUBia kasslerin pintaan. Injektoin vielä marinadiruiskulla hieman Poppamies Awesome Sauce -omenamehusekoitusta (1:1) lihan sisään eri kohdista.

Lämmitin grillin epäsuoralle tulelle noin 120 asteeseen ja asetin lämpötilojen asetuttua lihan epäsuoran tulen kohdalle. Aluksi annoin lihalle myös hieman savua savustuspuiden avulla. Jos grillaustermit ovat hieman unohtuneet, niin kannattaa katsoa Youtubesta Poppamies Markon Grillikoulu!

Grillasin lihaa tuntikausia, kunnes lihan sisälämpötila oli 91 astetta. Lihahan on revittävää noin 87 asteessa, mutta itse haluan päästää lihan reilusti ylikypsäksi (hölmö graafikko -toim. huom.). Jotta liha ei kuitenkaan pääsisi hirveästi kuivahtamaan, kostutin sitä omenamehulla suihkepullon avulla usein grillauksen aikana.

Kun liha oli kypsä, revin sen palasiksi kahden haarukan avulla. Lisäsin tässä vaiheessa sekaan hieman Poppamies Pulled Pork Seasoningia (löytyy Poppamies Street Food Seasonings -monipakkauksesta), sekä Poppamies Sweet Liquorice BBQ Saucea ja sekoitin kunnolla.

Revitty kassler maustettuna BBQ-kastikkeella ja mausteseoksella.

Lopulta päästiin itse hodarien tekoon! Lämmitin uunin kiertoilmalle noin 170 asteeseen. Asettelin Hot Dog -sämpylät uunivuoalle, sivelin sisältä Sweet Liquorice BBQ-kastikkeella ja täytin pulled porkilla. Vaikka Pulled Pork olisi tehty jo aiemmin, sen voi lisätä kylmänä hodarien väliin, se ehtii kyllä uunissa lämpenemään. Ripottelin hodarien päälle myös silputtua punasipulia ja suippopaprikaa, sekä emmental-juustoraastetta. Paahdoin hodarit uunissa kunnes sämpylän pinta on mukavan rapea ja juusto sulanut, siihen ei kauaa mene, joten kannattaa olla tarkkana ettei sämpylät kovetu!

Hodarit voi koristella vielä korianterisilpulla, sekä maustaa esimerkiksi sinapilla, ketsupilla ja majoneesilla!

LISÄÄ RESEPTEJÄ