Jättibataattilohkot

Bataattilohkoja, vieresttä Poppamies Sweet Chili kastikepullo

Jättibataattilohkot ovat rehvakas lisä grillipöytään ja makeasta bataatista nauttii perheen pienemmätkin!

Bataattilohkojen teko on yhtä helppoa, tai jopa helpompaa kuin perunalohkojen teko. Bataatti kypsyy nopeammin ja esikeittämistä ei tarvita. Bataatti on luonnostaan makeampi kuin peruna, joten valitsemme rub-mausteeksi Poppamies Louisiana Cajun rub -mausteseoksen, joka ei sisällä lainkaan sokeria.
Kuori bataatit ja halkaise ne pitkittäin. Leikkaa bataatista isolla, terävällä veitsellä pitkittäissuunnassa jättilohkoja.

Aseta lohkot sopivaan kulhoon ja lisää tilkka öljyä. Pyörittele lohkoja öljyssä, jotta niiden pintaan tarttuu kivasti öljyä. Lisää Poppamies Louisiana Cajun rub-mausteseosta n. 1-1,5 rkl per 500 g bataattia ja pyörittele niin, että mauste on levittynyt tasaisesti.

Grillaa melko kuumassa, n. 200 asteisessa grillissä epäsuoralla tulella, kunnes pinta on paahtunut ja lohkot pehminneet sisältä. Bataatin pystyy helposti kypsyttämään myös liian kypsäksi, joten oikea kypsyys on silloin, kun siinä tuntuu tikulla tai haarukalla keskeltä painettaessa aivan pieni vastus.

Tarjoile Poppamiehen majoneesien, pikkeleiden ja Poppamies The Sauce Sweet Chili -kastikkeen kera!

LISÄÄ RESEPTEJÄ