Kokonaisena grillattu broileri

Grillattu kana tai siis oikeammin broileri on yksi lempigrillattavistani. Sen maustamismahdollisuudet ovat loputtomat ja oikein grillattuna broileri on huikean mehevää syötävää. Broilerin tähteistä saat parhaat tacot tai quesadillat.

Esittelen tässä kolme erilaista tapaa grillata kokonaista broileria. Jokainen tapa takaa herkullisen lopputuloksen ja näistä voitkin valita itsellesi sopivan tavan, riippuen myös mitä mahdollisuuksia oma grillisi tukee. Broilerit olen maustanut tässä eri tavoin, mutta jokaista tapaa voit tehdä millä tahansa näistä mausteista.

Varrasbroileri

Lämmitä grilli kuumaksi, noin 300 asteeseen. Hiero broisku suolalla sisältä ja ulkoa ja laita se tukevasti vartaaseen. Aseta varras pyörimään grilliin ja grillaa 10 minuuttia.

Yhdistä sula voi ja Poppamies SPG-mausteseos. Alenna grillin lämpötila nyt 150 asteeseen ja sivele broileri kauttaaltaan voiseoksella. Grillaa broileria noin 1,5 tuntia, voidellen muutamaan kertaan grillauksen aikana. Mittaa sisälämpö. Jos se on 74 astetta, on broileri valmis, jos ei, jatka grillaamista ja mittaa lämpö uudelleen 15 minuutin päästä.

Cajun-kanaa halsterissa 4:lle

Valmista grilli epäsuoralle lämmölle hieman alle 200 asteeseen.

Aseta broileri rintapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa hyvillä keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti, jolloin broileri avautuu litteäksi. Jotkut tekevät tämän leikkaamalla rintapuolen halki, mutta mielestäni broiskusta tulee nätimpi, kun sen leikkaa auki selkäpuolelta.

Kuivaa broileri talouspaperilla. Hiero mausteseosta runsaasti kumminkin puolin. Asettele broileri levitettynä halsteriin.

Aseta halsteri ensin suoralle lämmölle ja grillaa kumpaakin puolta noin 7-10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä kumminkin puolin. Tämä mausteseos saa mustua kunnolla. Siirrä broileri nyt epäsuoralle lämmölle kypsymään, käännellen sitä aika ajoin, jotta lintu kypsyy tasaisesti. Se on kypsää noin tunnin kuluttua, kun sisälämpötila on 74 astetta. Kypsyyden voit testata myös pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Broileri on kypsää kun sisältä tuleva neste on kirkasta.

Meksikolainen tölkkikana 4:lle

Kuivaa broileri talouspaperilla ja hiero mausteseosta reilusti broilerin sisä- ja ulkopinnoille. Lämmitä grilli 150 asteeseen epäsuoralle lämmölle. Aseta broileri telineeseen ja grillaa 2,5-3tuntia. Kokeile kypsyyttä painamalla terävän veitsen kärki reiden paksuimpaan osaan, jos neste on kirkasta, on broisku kypsä.

KATSO MYÖS MUUT KOKONAISEN BROILERIN RESEPTIMME:

Louisiana Chicken

LISÄÄ RESEPTEJÄ