Savukinkku

Tämä kinkkuresepti toimii myös uunissa tehtynä, mutta savustus tuo siihen oman mahtavan lisämakunsa. Savustamme tällä kertaa kinkun sähkösavustimella, mutta voit lukea ohjeen myös hiilillä savustamiseen.

Aseta savustin 125 asteeseen ja odota, että savuntuotto on alkanut. Kiinnitä kinkkuun paistomittari ja aseta kinkku savustimeen.

Ota kinkku jäähtymään kun se saavuttaa halutun lämpötilan (75˚c perinteinen, 80˚c murea, 85˚c ylikypsä). Mikäli teet isoa kinkkua (yli 6kg), kääri se folioon 4-5 tunnin jälkeen ja kypsennä loppuun. Jos kinkussa on verkko, irrota se saksilla kun kinkku on jäähtynyt.

Sekoita keskenään 1,5 dl korppujauhoa ja 0,5 dl Poppamies Slow RUB -mausteseosta. Sekoita ruokalusikallinen korppujauho-mausteseosta desilitraan Poppamiehen joulusinappia. Valele kinkku sinappi-mausteseoksella ja ripottele päälle korppujauho-mausteseosta.

Nosta savustimen lämpötila n. 200 asteeseen ja paahda kinkkua n. 10-15 minuuttia kunnes kuorrute on saanut hieman tummaa väriä. Voit tehdä tämän myös uunissa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ