Vinkkejä ruoanlaittoon

1 of 1

Grillataanko Maillardit Pintaan?

”Grillaa ruokaasi ruskea ja rapea pinta niin, että se on edelleen sisältä mehevä. Siinä sulle Maillardit!” -Poppamies Marko Suksi- Miksi ruskitettu pihvi maistuu paremmalta kuin keitetty tai miksi liha ruskistetaan ennen haudutusta? Minkä takia uunivuoasta on pakko saada se päälimmäinen kerros? Kyse on…

24/03/2017 | Poppamies Marko

Pallogrillissä yhdellä lautauksella 18 tuntia – usotko?

Kun lähdettiin tätä latinkia tekemään niin mielessä ei ollut mikään maailmanennätys vaan tuttavien yhteinen viikonlopunmittainen grillaus- ja savustushetki mökillä, tarkoituksena vaihdella reseptejä ja siemailla olutta.  Lihoja napattiin mukaan tietenkin reilusti ja kruununjalokivenä 7,6kg kokoinen Black Angus point end…

07/06/2016 | Poppamies Marko

Ribsien valmistustekniikat – simppelisti

alkusanat Ribsit ovat monelle se kruunun jalokivi, ja kavereillekin halutaan tarjota se omasta mielestä kaikkein paras elämys ja suosikki. Valmistustapoja on tietenkin hurja määrä erilaisia, ihan kuten valmistusvälineitäkin. On selvää, että kerrostalossa ei ole samaa vapautta kuin esimerkiksi kesämökillä ison jenkkisavustimen…

11/03/2016 | Poppamies Marko

Blendtec – blenderien kingi?

Taustaa Olen suuri blenderien ystävä, teen niillä smoothiet, majoneesit, emulsiokastikkeet, pirtelöt, pestot, kasvissoseet keittoihin, jäämurskat yms yms. Teen näitä kaikkia vielä suhteellisen paljon, esim viileä smoothie on kiva päivän käynnistäjä ja pikainen kasvissosekeittokin on kiva tehdä tuoreista kasviksista.…

16/02/2016 | Poppamies Marko

Joulukinkun marinointi Poppamiehen tapaan

Joulukinkku-reseptejä ja kuorrutuksia löytyy netistä niin paljon kuin jaksaa etsiä. Me keskitymme kinkun maustamiseen, voit valmistuksen tehdä samaan tapaan kuin normaalistikin. Tosin, on meillä valmistukseenkin oma tapa, savustamalla. Toki monilla ei ole savustinta kotosalla tai kaupungissa ei ole mahdollista joten siihenkin on oma…

21/12/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen vinkit grillaukseen

Marko ja grillauksen perushommat Tervetuloa makujemme pariin. Olen Poppamies Marko Suksi ja toimin Poppamies -yhtiön ja -tuotemerkin takana. Näiltä sivuilta löydät vinkkejä sekä valmiita reseptejä klassikoihin ja uusiin, pirteisiin vaihtoehtoihin. Keskitymme ajankohtaan sopivasti näin aluksi grillikauden asioihin joista…

15/04/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen vinkit savustukseen

Siellä missä on savua – on myös makua! Savustus on parhaimmillaan mukavaa touhuamista ja rentoa oleskelua, mutta samalla on syytä tarkkailla ja tarvittaessa säätää lämpöjä. Tätä varten suosittelemme erittäin vahvasti hankkimaan digitaalisen lämpömittarin kahdella anturilla, yhden lihan sisälämpöä ja yhden savustimen…

15/04/2015 | Poppamies Marko

Onnistuneen savustuksen muistilista

ONNISTUNEEN SAVUSTUKSEN MUISTILISTA Tähän artikkeliin on koottu savustuksen yleisimmät sudenkuopat ja niistä ylipääseminen. ENNEN SAVUSTUSTA: Lämpöanturit sekä lihaan, että savustusuuniin lihan lähettyville. Jos mittariin saa hälyttimen, aseta se ensin 65 asteeseen. Savustuslastuja ei tarvitse kostuttaa, käytä joko riittävän…

25/03/2015 | Poppamies Marko

Slow Food

LOW & SLOW Lähes millä tahansa kypsentämisvälineellä voit tehdä slow foodia, kyse on vain ruoan valmistamisesta hitaasti alhaisessa lämmössä. Mutta menetelmiä, lopputuloksia, tilanteita ja tavoitteita on paljon erilaisia. Joskus haluat murean mutta leikattavan possun ulkofileen glaseerattuna ja toisella kertaa 18 tuntia…

24/03/2015 | Poppamies Marko