Poppamiehen rapujuhlat!

Poppamiehen rapujuhlat

Alkusyksy on ravuilla herkuttelun aikaa. Tässä muutama vinkki, miten saat Poppamies-fiilistä rapujuhliisi, olet sitten perinteisten rapujuhlien ystävä, tai haluat kattaukseen hieman enemmän vaihtelua ja vaikutteita maailman keittiöistä.

Poppamiehen rub-mausteet ovat helppo tapa tuunata perinteisiäkin herkkuja uudella tavalla. Rapujuhliin suosittelemme varaamaan pöytämausteeksi joko Sriracha rubia tai Louisiana Cajun rubia. Pieni pikantti terä Srirachalla tai syvän etelän fiilistä Louisiana Cajun rubilla nostaa rapuleipien maun nextille levelille! Rubit käyvät hyvin myös rapujen keitinlientä maustamaan.

Myös Poppamiehen majoneesit sopivat rapujuhlapöytään mitä parhaiten: Voitele paahtoleipä Smoky aioli tai Roasted garlic -majoneesilla, lisää mieleiselläsi rubilla maustamasi ravunliha, ja viimeistele perinteisen tapaan tuoreella tillillä. Ja ei muuta kuin helan går!!

Tietenkin rapujuhliin kuuluvat olennaisesti myös snapsit kyytipoikana, yksi per saksi tai millä säännöillä nyt pelaattekaan… Vodkan tai akvaviitin voit maustaa muutamalla tipalla Poppamies Habanero Hot saucea, ja antaa kippistelylle ja irvistelylle uusia ulottuvuuksia.

Ei-niin-perinteisten rapujuhlien varallekin meiltä löytyy uusia, helppoja ja herkullisia rapureseptejä! Miltä kuulostaisi amerikkalaistyylinen rapu-chowder valkosipulileipästen kera? Poppamiehen legendaarisella Habanero-kastikkeella maustettu täyteläinen keitto kerää varmasti suosionosoitukset rapujuhlavierailta!

Seuraavaksi menulla on Srirachalla maustetut rapukakut eli amerikkalaisemmin sanottuna crab cakesit. Maustaminen käy taas naurettavan helposti, kiitos Poppamiehen Sriracha rubin sekä Hot saucen! Rapukakkuijen täydellinen lisuke, makean tulinen mangosalsa valmistuu myös helposti Poppamiehen The Sauce Sweet chili -kastikkeesta. Ja dipiksi tietysti joku meidän mainioista majoneeseista.

Rapujuhlien pääruokana voisi maistua vaikka valkosipulinen rapuburgeri. Tässäkin tapauksessa Poppamies hoitaa maustamisen kanssasi! Ja mikä sopisikaan burgerin kaveriksi paremmin kuin kunnon coleslaw-salaatti? Tässä ohjeessa sellainen, hieman mausteisempi versio valmistuu helposti parista raaka-aineesta ja Poppamies The Sauce – White Barbeque -kastikkeesta. Lisukkeeksi voit valita vielä makusi mukaan joko Hot Habanero tai Cheesy Jalapeno -perunalastut.

Jättikatkaravun pyrstöt maustetaan tällä kertaa Poppamies Louisiana Cajun rubilla, josta valmistuu ihanan makuinen maustevoi. Kaveriksi ravunpyrstöille ehdotamme tätä fried rice -versiota, jonka herkullisuuden salaisuus rubin ohella on mausteinen chorizo-makkara.

Vielä viimeisenä vaan ei todellakaan vähäisimpänä rapujuhlavinkkinä kerromme, kuinka perinteinen skagenröra tuunataan Poppamiehen tapaan. Tästä hieman perinteistä mausteisemmasta skagen-täytteestä loihdit helposti maukkaat rapuleivät tai tarvittaessa myös keto-versiot kaalin- tai salaatinlehdelle. Tällä täytteellä valmistuvat myös herkulliset rapuhodarit. Sellaisenaankin se toimii rapusalaattina, kunhan viimeistelet sen murskaamalla päälle cruchiksi Poppamiehen Cheesy Jalapano -sipsejä.

Herkullista rapujuhla-aikaa toivottaa Poppamies!

LISÄÄ RESEPTEJÄ