Takuuvarmat Ribsit

Ribsit on kaikkien aikojen grillikesän suosikki, ruoka joka laitetaan ensimmäisenä grilliin kun lumet sulavat! Ribsien valmistus kuitenkin monella ei onnistu nappiin heti ensimmäisellä kerralla, joten teimme Poppamiehen takuuvarmat ribsit, resepti jolla saa mahtavat ribsit joka kerta!

Ensimmäinen askel on mahdollisimman lihaisien ribsien valinta. Jos ribsit ovat erittäin ohuita ja niistä paistaa luut läpi, on todella vaikea saada niistä meheviä ja täyttäviä. Ribsejä on myös monenlaisia, yleisimpiä Suomessa ovat Baby Back ribsit ja Spare ribsit. Baby Backit ovat lyhyempiä ja kapeampia, selkärangan vierestä leikattuja. Baby backien liha on ehkä hieman mureampaa, mutta niissä on usein vähemmän lihaa. Spare ribsit ovat alempaa leikattuja, pidempiä ja isompia. Jos kaupasta ei löydy lihaisia baby backeja, kannattaa valita spare ribsit.

Kun ribsit on saatu hankittua, niiden takapuolelta kannattaa poistaa kalvot. Joistain kalvot on poistettu leikkuuvaiheessa, mutta useimmiten se on jätetty paikoilleen. Kalvon saa helposti pois kun ensin kulmasta irroittaa sitä veitsen kärjellä, ja sitten ottaa siitä talouspaperipalan kanssa kiinni ja vetää kerralla pois.

Seuraavaksi sivellään ribsit kummaltakin puolelta ohuesti Poppamies Väkevä sinapilla ja sirotellaan reilusti Poppamies Burgers & Ribs Rub -mausteseosta pintaan. Mausteseos tarttuu sinappiin paremmin, ja sinappi antaa ribseille hyvää makua. Annetaan maustepinnan kostua sinapin ja lihan nesteiden vaikutuksesta sen aikaa kun lämmitetään grilli tai savustin.

Lämmitetään grilli tai savustin epäsuorelle tulelle noin 110°. Jos tarvitset kertausta grillin lämpöalueista ja niiden säädöistä, katso Poppamiehen Grillikoulu Youtubesta! Asetetaan ribsit epäsuoralle tulelle paksumpi puoli kohti hiiliä. Kypsennetään ribsejä savun kansssa tai ilman noin kaksi tuntia. Tunnin kohdalla voi tarkistaa ettei maustepinta pääse kuivumaan, ja tarvittaessa kostuttaa sitä pirskottelemalla ribsien päälle hieman omenamehua

Noin kahden tunnin jälkeen ribsit ovat saaneet kivasti väriä pintaan, jolloin ne kääritään folioon. Pirskottele ensin hieman omenamehua ribsien pintaan, ja kääri sitten tiiviisti folioon. Aseta ribsit takaisin grilliin, edelleen epäsuoralle tulelle, ja grillaa vielä noin tunnin verran. Ribsit ovat valmiit viimeistelyyn, kun niiden luut ovat tulleet näkyviin noin 1 cm verran enemmän kuin raakana.

Nostetaan grillin lämpötila noin 150°-200° ja aseta ribsit ilman foliota noin minuutiksi epäsuorelle tulelle paahtumaan. Sivele ribsit Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce -grillikastikkeella ja annetaan kastikkeen tahmautua muutamien minuuttien ajan.

Näin saat helposti valmistettua hyvät ribsit. Ribsien valmistuksessa on monia muitakin tapoja, ja niille on omat kannattajakuntansa. Poppamiehen suositusta ribsien valmistustekniikat -artikkelista voit lukea lisää näistä muista valmistusmenetelmistä!

LISÄÄ RESEPTEJÄ